Memorandumul privind Ambasada României din Israel ar putea fi desecretizat

Dora Vulcan | 23.05.2018

Controversatul memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea desecretizat. Propunerea a fost făcută în şedinţa PSD de ieri de liderului partidului, Liviu Dragnea. Documentul a iscat dispută între Guvern şi Cotroceni.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Am discutat, într-adevăr, în Biroul Național Permanent. Domnul președinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Și, dacă se poate face, cred că ar fi bine să știe tot poporul ce discutăm în guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice”, a spus vicepremierul Paul Stănescu , intervievat de Digi 24. 

 

El nu a putut să spună când anume se va face desecretizarea, în ședința de guvern de mâine sau într-o ședință ulterioară?

 

”E posibil, nu știu să vă spun. Decizia va fi luată în guvern. E o problemă a guvernului, guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere”, a mai spus Stănescu. 

 

„Nu este un document secret, scrie pe el că are informaţii care nu sunt publice, deci s-a discutat la confidenţiale”, a precizat, recent, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

 

Teodor Meleşcanu a spus că, deşi nu l-a semnat, pentru că era în vizită în Libia, este asumat de el şi este o iniţiativă MAE.

 

El a adăuigat că, urmare apobării a acestui memorandum, a avut o primă întâlnire ministerială cu mai multe segmente ale Guvernului şi a administraţiei române - cu ministrul Apărării, cu ministrul de Interne, cu SRI şi cu SIE, în care i-a rugat să le prezinte care sunt avantajele unei asemenea soluţii, care sunt vulnerabilităţile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22