Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Toader: Într-un stat de drept nu pot fi tolerate achitările, abuzurile și altele asemenea
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-24
Actualitate Interna
3

Tudorel Toader nu a ratat ocazia s-o atace din nou pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta a vorbit la ONU despre independența justiției din România sub guvernarea PSD-ALDE. Ministrul Justiției a amintit de achitari, conflicte juridice sau abuzuri, care nu sunt „stiri false”.

 

 

"Numeroase achitari, mai ales din ultimul timp, cele trei conflicte juridice de natura constitutionala provocate in mai putin de un an de zile, faptul ca in multe dosare a survenit prescriptia raspunderii penale si nu s-au rezolvat in termenul acela rezonabil, abuzurile pe care le vedem cu totii, faptul ca un procuror sau altul ieri era de elita, laudat, apreciat, si azi e anchetat la randul lui pentru represiune nedreapta sigur nu sunt stiri false”, a declarat Tudorel Toader la Romania TV, conform Ziare.com.

 

El susține că trebuie să fie onest și să prezinte părțile bune, dar și părțile mai rele relele care caracterizeaza sistemul de justitie din Romania, bunele si relele care caracterizeaza DNA-ul. Astfel, Toader spune că nu tolerează că ca pentru X cazuri bine rezolvate sa se tolereze numeroasele achitari, abuzuri si toate celelalte. Parerea mea este ca nu", a declarat Toader, la Romania TV.
 

 Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a vorbit, intr-un discurs la ONU, despre provocarile cu care magistratii romani se confrunta in aceasta perioada, enumerand cateva dintre atacurile la adresa independentei justitiei.

"Au existat incercari repetate de a modifica legislatia anticoruptie pentru a limita instrumentele legislative folosite de procurorii anticoruptie sau dezincriminarea unor fapte. Au fost situatii in care s-a refuzat ridicarea imunitatii politicienilor acuzati de infractiuni de coruptie. Pe langa aceste incercari, intregul sistem de justitie s-a confruntat cu atacuri prin stiri false sau prin declaratii publice de natura sa slabeasca increderea in justitie.

Cea mai mare provocare in Romania este acum pastrarea independentei judecatorilor si procurorilor si stabilitatea legislativa, acestea fiind vitale pentru ca procurorii anticoruptie sa fie eficienti", a spus Kovesi in discursul tinut la o dezbatere pentru marcarea aniversarii a 15 ani de la adoptarea Conventiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei (UNCAC), potrivit unui comunicat de presa al DNA.

TAGS : tudorel toader. dna laura codruta kovesi
Comentarii
emil 2018-05-24
Hoțul cinstit a devenit brand national.
FLORIAN D. MIREA 2018-05-24
Serios?! Intr-un stat de drept, tovarase Toader, un impostor nu ajunge ministru de justitie.
Isoscel 2018-05-24
Cand Slugarel Toader va fi invitat la vreo conferinta internationala (nearanjata si neplatita!) si nu la nu stiu ce post tv, atunci sa spuna acolo ce crede el despre justitie. Acest catevencu nu intelege ca si procurorii si judecatorii isi au rolurile lor . Procurorul semnaleaza si aduce probe pe care el le descopera, iar judecatorul le pune in balanta cu legea, cu cazuri anterioare, cu gravitatea faptelor. Pe de alta parte, eu sunt sigur ca din cei achiati in ultima vreme 90% sunt vinovati (!) si nu meritau achiatrea. Judecatorii (chiar cei corecti) sunt supusi acum unei presiuni extraordinare. Vezi inventiile in legatura cu judecatorea lui Onea, in care chiar mizerabilul acesta este implicat ! In loc sa se interseze cine este cea care i-a soliciatat interventia (o bandita dintr-o familie de banditi) , el, neghiobul, s-a adresat IJ !
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1383
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22