Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis: 15 km de autostradă în 1,5 ani este ridicol de puțin
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-24
Actualitate Interna
1

Președintele Klaus Iohannis n-a ratat ocazia să critice din nou activitatea Guvernului care duce lipsa de rezultate. Declarațiile au fost făcute cu ocazia dezbaterilor „Industria auto, motorul dezvoltării economiei”.

 

 

„În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 kilometri de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin”, a acuzat șeful statului.

 

”Însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Și nu vorbesc doar de ultimii guvernanți. Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, așa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, și de cetățeni”, a spus Klaus Iohannis.


”De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcții executive care să gândească dincolo de interesul de partid, în interesul României”, a declarat Iohannis, care a lăudat administrația locală din județ și din Pitești, ”care dovedește cum se poate abroda cu succes aceste lucruri”. 

Iohannis vizitează joi uzina Automobile Dacia de la Mioveni, unde va avea discuţii cu membri ai conducerii şi cu angajaţi ai companiei şi, de asemenea, va participa, la Piteşti, la o dezbatere despre industria auto, organizată de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România.

 

Declarațiile președintelui vin după ce oamenii din județele din Moldova au venit în București cu sute de autovehicule – autoturisme, motociclete, camioane – pentru a protesta față de lipsa de interes a autorităților centrale pentru construirea autostrăzilor care să lege, pe de o parte, Transilvania și, pe de altă parte, Bucureștiul de Moldova.


Nu este pentru prima oară când președintele Klaus Iohannis se solidarizează cu protestele din stradă. Pe 12 mai, când oamenii au protestat din nou în București și în marile orașe față de guvernarea PSD-ALDE, șeful statului a spus că atitudinea manifestanților este importantă, pentru a-i readuce ”pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ”.


De asemenea, luna trecută, în timpul amplelor proteste din Sănătate, Iohannis a criticat Guvernul, pe care l-a acuzat că nu are ”o gândire unitară” în privința salariilor din sistemul sanitar.


Președintele s-a solidarizat cu protestatarii și în timpul amplelor proteste împotriva modificării legislației penale, în februarie 2017 el chiar mergând în mijlocul protestatarilor din Piața Universității.

 

TAGS : klaus iohannis viorica dancila infrastructura
Comentarii
emil 2018-05-24
Este ridicol domnule Presedinte...Construiti haotic fara a tine seama de prognoza, de necesarul populatiei; hrana, haine, locuinte, medicamente, etc. Coruptia din spitale prolifereaza armatele de virusi, coruptia din institutii prolifereaza crima organizata, iar dumneavoastra masurati autostrazile cu pasul.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
951
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22