Iohannis: 15 km de autostradă în 1,5 ani este ridicol de puțin

Redactia | 24.05.2018

Președintele Klaus Iohannis n-a ratat ocazia să critice din nou activitatea Guvernului care duce lipsa de rezultate. Declarațiile au fost făcute cu ocazia dezbaterilor „Industria auto, motorul dezvoltării economiei”.

Pe aceeași temă

 

 

„În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 kilometri de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin”, a acuzat șeful statului.

 

”Însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Și nu vorbesc doar de ultimii guvernanți. Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, așa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, și de cetățeni”, a spus Klaus Iohannis.


”De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcții executive care să gândească dincolo de interesul de partid, în interesul României”, a declarat Iohannis, care a lăudat administrația locală din județ și din Pitești, ”care dovedește cum se poate abroda cu succes aceste lucruri”. 

Iohannis vizitează joi uzina Automobile Dacia de la Mioveni, unde va avea discuţii cu membri ai conducerii şi cu angajaţi ai companiei şi, de asemenea, va participa, la Piteşti, la o dezbatere despre industria auto, organizată de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România.

 

Declarațiile președintelui vin după ce oamenii din județele din Moldova au venit în București cu sute de autovehicule – autoturisme, motociclete, camioane – pentru a protesta față de lipsa de interes a autorităților centrale pentru construirea autostrăzilor care să lege, pe de o parte, Transilvania și, pe de altă parte, Bucureștiul de Moldova.


Nu este pentru prima oară când președintele Klaus Iohannis se solidarizează cu protestele din stradă. Pe 12 mai, când oamenii au protestat din nou în București și în marile orașe față de guvernarea PSD-ALDE, șeful statului a spus că atitudinea manifestanților este importantă, pentru a-i readuce ”pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ”.


De asemenea, luna trecută, în timpul amplelor proteste din Sănătate, Iohannis a criticat Guvernul, pe care l-a acuzat că nu are ”o gândire unitară” în privința salariilor din sistemul sanitar.


Președintele s-a solidarizat cu protestatarii și în timpul amplelor proteste împotriva modificării legislației penale, în februarie 2017 el chiar mergând în mijlocul protestatarilor din Piața Universității.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22