Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Orban neagă existența unor „cârtițe” în interiorul PNL și vulnerabilizarea partidului
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-26
Actualitate Interna
1

Liderul PNL, Ludovic Orban, cataloghează informațiile referitoare la tensiuni în sânul conducerii partidului ca fiind intoxicări și anunță că momentul ales pentru depunerea moțiunii de cenzură în Parlament când "va avea cele mai mari şanse" să treacă.

 

 

Mai multe posturi TV, favorabile PSD precum și unele site-uri de știri, implicit și de unii dintre liderii PNL care i se opun lui Orban, au transmis mai multe știri în ultimele zile despre presupuse tensiuni la vârful PNL.

 

Ludovic Orban a catalogat vineri seară drept ”intoxicări” informațiile prezentate de Antena 3 despre o presupusă revoltă în PNL.

 

Informațiile vin în contextul în care partidul Liberal dorește să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar PSD ar fi slăbit de hemoragia de parlamentari care în barca lui Victor Ponta.

 

Conform celor difuzate miercuri de Antena 3, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL, încearcă să strângă adeziunile necesare pentru convocarea unui congres excepțional la care să se decidă schimbarea lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. Conform sursei citate, până acum, 18 filiale județene ar sprijini această inițiativă.

 

“Este o campanie de intoxicare, care încearcă să creeze false probleme în PNL şi să mute atenţia de la gravele probleme care există în cadrul guvernării şi în cadrul majorităţii guvernamentale, mai ales în sânul PSD”, a declarat Orban vineri seară la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

 

Liderul PNL a adăugat că nu comentează criticile pe care i le-a adus primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, legate de plângerea penală depusă împotriva premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea: „Nu comentez, cel mai bun comentariu este prezenţa mea astăzi, aici, alături de Mircea Hava”.

 

G4Media.ro susține că deține informații, conform cărora mai mulți lideri PNL, cunoscuți pentru apropierea față de PSD, urmăresc slăbirea poziției lui Orban în interiorul partidului. Printre aceștia se numără Iulian Dumitrescu, un obișnuit al emisiunilor Antenei 3 și abonat la contracte cu statul prin intermediul firmelor pe care le controlează, Marian Petrache, șeful PNL Ilfov, dar și Cristian Bușoi, liderul PNL București, una dintre filialele cu rezultate extrem de slabe.

 

Pe de altă parte, Orban a negat că negociază cu Victor Ponta privind susținerea unei moțiuni de cenzură în Parlament, dar că a fost stabilită o echipă de negociere care va purta discuţii cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu membri ai PSD care ar putea fi dispuşi să se alăture unui asemenea demers.  
 


"Încă nu, dar am stabilit în Biroul Executiv echipa de negociere care va purta negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puţin PSD, şi cu orice parlamentar din zona minorităţilor, din zona grupului UDMR, din zona ALDE şi chiar şi din zona PSD care sunt dispuşi să ni se alăture moţiunii de cenzură", a declarat Ludovic Orban.  El a menţionat, la solicitarea presei, că nu s-a stabilit încă momentul în care moţiunea va fi depusă. "Când vom avea estimările că vom avea cele mai mari şanse să reuşească", a răspuns Orban.Preşedintele PNL participă vineri seara la o gală organizată de către organizaţia judeţeană Alba în Vinţu de Jos, în apropiere de Alba Iulia.  Prim-vicepreşedintele Raluca Turcan a anunţat marţi că liberalii au decis, în Biroul Executiv, să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare. "Am luat decizia în Biroul Executiv ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să depunem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă-Dragnea", a declarat Turcan.

 

 

TAGS : ludovic orban pnl motiune de cenzura psd
Comentarii
emil 2018-05-26
Indiferent de liderii lor inversati, membrii si bajenarii PNL si-au promovat doar gașca si ilegalitatile personale nu onoarea si interesele poporului roman unic suport electoral. Acest partid politic fabricat ca lăcaș de oligarhi, fosti securisti si interlopi penali trebuie rapid desfiintat pana dispare Romania.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1571
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22