Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis: Instituțiile statului au datoria să redea încrederea românilor în țara lor
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-27
Actualitate Interna
1

În mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni se arată că „instituțiile statului au datoria să redea încrederea românilor” plecați peste hotare în țara lor.

 

„În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alții, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeași limbă şi de aceleaşi datini”, își începe Iohannis mesajul.

 

 

Dacă românii vor avea încredere în instituțiile statului, ei „pot reveni acasă pentru a-și pune în slujba comunității toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experiența dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice”, se spune în mesajul președintelui.

 

Iohannis citează din Nicolae Titulescu : «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească» pentru a face legătura cu Anul Centenarului.

 

„Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni în acest An Centenar, Preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri, 23 mai a.c., la Palatul Cotroceni, un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă, pentru a sublinia importanța implicării lor în comunităţile în care trăiesc şi a face un prim pas spre crearea unor reţele informale de profesionişti în care să fie promovat schimbul de experienţă şi de bune practici”, se mai arată în mesajul prezidențial.

TAGS : klaus iohannis mesaj romani de pretutindeni
Comentarii
emil 2018-05-27
Te mai intoarce dracu...Institutiile statului sunt cele mai puternice mafii autorizate din lume.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1095
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22