Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mihai Chirica: Decât să ne pierdem vremea cu Dragnea, mai bine îi luăm bilet de Costa Rica
Redactia - - - -
2018-05-27
Actualitate Interna
1

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, exclus din PSD, spune că hemoragia de parlamentari PSD spre partidul lui Victor Ponta va continua, ceea ce îi va distruge supremația lui Liviu Dragnea.

 

Fostul vicepreședinte al PSD, exclus pentru criticile aduse liderului Liviu Dragnea, spune că era de așteptat o plecare a membrilor nemulțumiți de modul în care este condus partidul:

 

"Era prognozabilă o astfel de mişcare pentru că de câteva luni încoace, mai ales după eşecul şi al guvernării Tudose, tot mai mulţi colegi, foşti colegi din PSD, îşi pronunţau indignarea, cu teamă, în spaţii rezervate, faţă de posibilitatea părăsirii formaţiunii politice imediat ce domnul Ponta îşi rezolvă problemele de justiţie. Acest lucru s-a întâmplat. Dumnealui are achitare pe acea speţă, iar colegii de partid s-au aliat împreună cu dumnealui în conturarea unei alte formaţiuni politice, care va deveni un centru de putere. În câtva timp va reuşi să balanseze formaţiuni precum ALDE, respectiv PMP şi, sigur că da, va distruge supremaţia lui Dragnea, pentru că Dragnea fără Parlament e ca roata fără spiţă, nu contează", a declarat Chirica pentru Agerpres.

 

Fostul lider social-democrat a afirmat că nu a fost surprins de demisia lui Nicolae Bănicioiu și a criticat şi reacţia celor de la PSD Iaşi, care au spus, printr-un comunicat de presă, că plecarea acestuia din filială şi din partid nu reprezintă o mare pierdere. 

 

"Nu e mare pierdere că de la 48% au ajuns în jur de 20 şi ceva. Nu e mare pierdere că pleacă oamenii valoroşi din partid, nu e mare pierdere că îşi dau afară primari reşedinţă de judeţ, primari din oraşe din Moldova care au zeci de ani şi stagii vechi în acest Partid Social Democrat. Nimic nu e mare pierdere. (...) Asistăm în fiecare zi la cea mai gravă criză morală în care a fost această naţiune dintotdeauna de când s-a creat statul român. Nu e nimic grav în toate astea. E foarte grav că Belina persistă. Nu pot să fac decât o singură urare, la care ţin foarte mult: decât să ne pierdem vremea cu Dragnea, mai bine îi luăm bilet spre Costa Rica şi ne vedem de treabă în România", a conchis primarul Mihai Chirica.

***

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD în luna februarie a acestui an, după ce a lansaat atacuri repetate la adresa conducerii social-democraților. Alături de Mihai Chirica, au fost excluși din rândul social-democraților, din același motiv și viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban.

 

În contextul conflictului dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, Chirica a arătat că ar fi bine ca partidul să facă o mișcare inteligentă și să-și schimbe conducerea. „Având în vedere ceea ce se întâmplă cu marea masă a românilor faţă de încrederea pe care o acordă Parlamentului şi Guvernului, ştiut fiind faptul că ambele structuri democratice se confundă în momentul de faţă cu partidul majoritar, structura majoritară, PSD+ALDE, sigur, ar trebui să îngrijoreze foarte mult şi PSD, ca cel mai mare partid al României, în momentul de faţă să facă o mişcare dacă putem spune şi inteligentă şi să schimbe conducerea, astfel încât să poată recupera paşii pierduţi în 2017”, declara primarul Iașiului.

 

Și pe parcursul anului 2017, edilul a susținut, de mai multe ori, că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze. „Degringolada în care se zbate România de astăzi şi PSD de astăzi i se datorează în proporţie de sută la sută. Să îşi dea demisia pentru a nu fi demis. Ar fi ultima măsură de onoare pe care ar putea să o ia, având în vedere că România este pe descreştere, într-un haos evident, politic şi administrativ. Şi nu cred că haosul mai poate să guverneze în momentul de faţă”, spunea Mihai Chirica în noiembrie 2017.

 

În februarie 2017, primarul a fost sancționat cu retragerea sprijinului politic pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al PSD la nivel național. Decizia a fost luată de conducerea centrală a PSD ca urmare a criticilor formulate de Mihai Chirica la adresa lui Florin Iordache și a adoptării OUG 13. Primarul declara că Executivul nu trebuie să dea ordonanțe pe Justiție și se poziționa împotriva stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu.

TAGS : psd liviu dragnea victor ponta mihai chirica
Comentarii
emil 2018-05-27
Mihai Chirca e baiat bun, Stefan cel Mare il da de pamant pana acum.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2904
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22