Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Pop: Pentru mine PLM inseamna Pop Liviu Marian, pentru altii vad ca e ceva vulgar
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-27
Actualitate Interna
2

​Liviu Pop, fostul ministru al Educației, îi atacă pe cei care au îndrăznit să-l critice pentru „gluma” „PLM Plec la Muncă. Voi ce faceți?”, postată săptămâna trecută pe Facebook: pozează în oameni educați dar merg în Piața Victoriei cu copii de mână și scandează obscentăți.

 

 

Pop a scris duminică pe Facebook că cei care n-au râs la gluma lui cu „PLM Plec la Muncă” au dubla educație” a celor care nu sunt consecvenți, care ”pe de-o parte, pozează în oameni cu spirit civic, educați”, pe de alta ”înjură pe paginile de socializare sau își iau copiii de mâna, merg în Piața Victoriei și scandează obscenități și vulgarități de cea mai joasă speță”.

 

El se explică prin faptul că „pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian (...) pentru alții însă, se pare că înseamnă vulgaritate”.

 

Pop mai susţine că a fost “înfierat cu o ură viscerală” de unii şi întrebat cum îşi permite să scrie aşa ceva, afirmând că cine îl cunoaşte ştie că nu este vulgar. Pop susţine că are educaţia necesară pentru a nu posta vulgarităţi şi nici comentarii pe paginile de socializare.

 

În explicaţiile sale, Pop postează şi o fotografie cu un citat care îi aparţine eseistul american Ralph Waldo Emerson: “Putem să ne exprimăm liber şi cum vrem noi. Azi un fel de educaţie, mâine altul, poimâine la fel. Nu contează copiii noştri sau ai altora, nu contează părinţii noştri sau ai altora. Noi să ieşim in evidenţă, chiar vorbind sau scriind vulgar”.

 

Postarea integrală a lui Liviu Marian Pop:

”Dubla educație !

 

Am postat săptămâna trecută un mesaj cât se poate de simplu. “Pop Liviu Marian (PLM) plec la muncă”.

Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian și, chiar dacă azi plec la muncă, mâine plec la mare, iar poimâine plec la munte, tot același Pop Liviu Marian rămân, așa cum am rămas atunci când am plecat la minister sau când am plecat de la minister. Pentru alții însă, se pare că înseamnă vulgaritate.

Cu ură viscerală am fost înfierat de aceștia: “cum îmi permit eu, fost ministru al educației, să scriu așa ceva?”.

Cei care mă cunosc foarte bine știu că nu vorbesc sau scriu vulgar, de aceea au înțeles spiritul meu de glumă.

Am educația necesară să nu postez vulgarități pe paginile mele de socializare și nici să las comentarii de acest fel pe paginile altora.

Nu am dubla educație, spre deosebire de alții. Ei rezistă în această dublă educație înjurând, vorbind obscen și amenințând pe principiul “noi suntem tineri, frumoși și liberi. Putem să ne exprimăm liber și cum vrem noi. Azi un fel de educație, mâine altul, poimâine la fel. Nu contează copiii noștri sau ai altora, nu contează părinții noștri sau ai altora. Noi să ieșim in evidență, chiar vorbind sau scriind vulgar.”

Dubla educație nu le permite să rămână consecvenți. Pe de-o parte, pozează în oameni cu spirit civic, educați, “politically” corecți, cu pretenții elitiste, dar pe de altă parte, înjură pe paginile de socializare sau își iau copiii de mâna, merg în Piața Victoriei și scandează obscenități și vulgarități de cea mai joasă speță. Oare asta înțeleg ei prin educație? Eu, nu! Iar dacă, a doua zi, la școală, copiii lor vor folosi aceleași cuvinte vulgare, cu siguranță vor învinovăți profesorul, directorul, inspectorul și ministrul pentru educația copiilor lor. Școala românească are reguli clare privind conduita și limbajul elevilor. Aceste regulamente interzic limbajul vulgar, injuriile sau jignirile. Cred că aceste reguli, deși nescrise, există și în societate.

Poate școala să ofere o educație de calitate atâta timp cât unii părinți încalcă aceste minime reguli?

Cu dubla educație, misiune imposibilă!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, în încheiere, Liviu Pop spune că şcoala din România are reguli privind limbajul elevilor, care interzic vulgaritatea şi înjurăturile şi se întreabă – poate să ofere şcoala o educaţie de calitate dacă unii părinţi încalcă regulile?

 

 

 

 

 

 

Săptămâna trecută, Liviu Pop a postat pe contul său de socializare o fotografie însoţită de mesajul: “PLM Plec La Munca”. “Bună dimineaţa, prieteni Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi? #LMP”.

 

 

 

Postarea a fost ştearsă ulterior de pe contul său, după ce a atras critici din partea internauţilor.

TAGS : liviu pop plm facebook
Comentarii
aristotel 2018-05-28
mai plmule??????? daca stii tabla inmultiri..nu inseamna ca eseti chiar inteligent,dastept!!!!!!!!!!11..la cum evoluezi pe scara politica.dai dovada de prostie..................
emil 2018-05-27
Urată creatură....
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2318
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22