Paris: Imigrant din Mali, erou după ce a salvat un copil care atârna de balcon la etajul 4

Dora Vulcan | 28.05.2018

Un tânăr imigrant din Mali este considerat erou în Paris după ce a escaladat fațada unui bloc pentru a salva un băiețel de patru ani care atârna în exteriorul unui balcon de la etajul patru, scrie Guardian.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE:    Mamoudou Gassama, bărbatul din Mali fără documente care a salvat un copil atârnat la balcon în Paris, va primit cetățenia franceză și va fi angajat ca pompier, a anunțat președintele Emmanuel Macron, transmite Digi 24. 

 

 

 

Lui Mamoudou Gassama i-au trebuit doar câteva secunde pentru a realiza spectaculoasa operațiune de salvare, care a fost filmată de un privitor și a ajuns pe rețele sociale, unde a consemnat milioane de vizualizări, scrie The Guardian preluat de Hotnews.ro. 

 

 Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 8 seara, în nordul Parisului.

 

Când pompierii au ajuns la fața locului, copilul era deja salvat. ”Din fericire, acolo era cineva cu capacitatea fizică și cu curajul de a merge și a salva copilul”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

 

 

 

 

 

Găsit de presă la 24 de ore după actul său eroic, Gassama a spus că a acționat fără să se gândească: ”I-am văzut pe toți oamenii aceia care strigau și mașinile care claxonau. Am urcat și, slavă Domnului, am salvat copilul”.

 

”Mi-a fost frică când am salvat copilul … când am intrat în sufragerie am început să tremur, abia putea sta în picioare, a trebuit să mă așez”, a adăugat el.

 

 

 

Primarul Parisului, l-a sunat personal pentru a-i mulțumi celui pe care l-a numit ”Spiderman din Arondismentul 18”

 

 

”Mi-a explicar că a venit din Mali acum câteva luni cu visul de a-și face o viață aici. I-am spus că actul său eroic este un exemplu pentru toi cetățenii și că orașul Paris va fi, bineînțeles, foarte doritor să îl ajute să se stabilească în Franța”, a declarat ea.

 

Potrivit investigației preliminare, părinții copilului nu erau acasă. Tatăl a fost reținut de poliție pentru că și-a lăsat copilul nesupravegheat și urmează să apară în fața unui judecător, potrivit unei surse judiciare. Mama copilului nu era în Paris la momentul incidentului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22