Ţuţuianu vrea ca mitingul PSD să se țină în Piața Victoriei, simultan cu Bucharest Pride

Dora Vulcan | 29.05.2018

PSD Dâmboviţa poate aduce la mitingul din Bucureşti peste 20 de mii de oameni, declară la RFI vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, şeful filialei amintite. El precizează că fiecare participant la mitingul din Capitală pe care-l va organiza partidul pe 9 iunie îşi va suporta costurile, dar dacă unii nu vor putea face asta, va interveni organizaţia de partid.

Pe aceeași temă

 

 

”Mesajul mitingului PSD este de susţinere a guvernării, a programului de guvernare. Este un mesaj foarte clar, în condiţiile în care de mai multă vreme se încearcă prin diverse metode înlăturarea PSD şi ALDE de la guvernare, în încercarea de a prelua această guvernare de către forţe politice care nu au câştigat lucrul acesta prin votul cetăţenilor”; spune Adrian Țuțuianu într-un interviu acordat RFI. 

 

El spune că mitingul se adresează ” românilor, celor care ne-au votat, celor care nu ne-au votat” pentru că ”este util ca din când în când să arătăm că există o zonă de susţinere masivă pentru PSD şi coaliţia de guvernare”. 

 

Întrebat dacă nu e neobişnuit ca un partid aflat la guvernare să facă un miting de susţinere a propriului Executiv, în condiţiile în care se bazează pe o majoritate confortabilă în Parlament, Țuțuianu a spus că ”noi nu suntem într-o situaţie de funcţionare normală a societăţii româneşti. Avem în ultima perioadă patru solicitări ale preşedintelui României legate de o eventuală demisie a doamnei Dăncilă. De asemenea, avem un lucru care-i fără precedent, o plângere penală formulată pentru infracţiuni de înaltă trădare de către liderul Opoziţiei, domnul Ludovic Orban, o plângere care a fost caracterizată de foarte multă lume ca fiind hilară. De asemenea, avem încercările acestea de rupere a PSD şi de spargere a coaliţiei de guvernare. Toate aceste lucruri necesită şi un răspuns în plan parlamentar şi lucrul acesta se va vedea la o eventuală moţiune de cenzură, dar necesită şi o reacţie publică, care să reafirme susţinerea noastră pentru coaliţia de guvernare şi pentru programul de guvernare aprobat de Parlament.”

 

 

El a spus că organizaţia judeţeană Dâmboviţa, pe care o conduce poate aduce peste 20 de mii de oameni la București și că dificultatea principală este doar de natură logistică, pentru că nu are ”atâtea mijloace de transport, care ne-ar fi necesare pentru deplasarea colegilor noştri. De aceea, s-a discutat şi varianta organizării de mitinguri în capitalele reşedinţă de judeţ.”

 

El a exclus din start riscul de a nu putea mobiliza masele, aşa cum și-a propus: ”Nu există acest risc. M-am consultat cu colegii mei din partid, există o dorinţă mai veche a multora dintre membrii şi simpatizanţii noştri de a ne exprima public pe teme care par a fi confiscate în stradă de alte forţe politice.”

 

La remarca intervievatorului că la miting vor veni membri ai PSD din teritoriu, oameni aduşi cu autocarele, nu oameni simpli, care vin din proprie iniţiativă, Țuțuianu a spus că ”cei care vin din judeţe nu vin forţaţi de nimeni, sunt colegii noştri care vor să se exprime”. 

 

El a pretins că ”Fiecare vine, îşi suportă costurile. Acolo unde unii dintre colegi nu vor putea să facă acest lucru, va interveni organizaţia de partid. Pe de altă parte, vor fi prezenţi în Bucureşti foarte mulţi membri şi simpatizanţi ai partidului din Bucureşti. Vor putea să vină la acest miting toţi cei care au votat PSD şi ALDE şi susţin această guvernare.”

 

Întrebat care e cel mai potrivit pentru organizarea mitingului, Țuțuianu a spus că ”la nivel simbolic, trebuie să-l organizăm tot în Piaţa Victoriei, pentru că s-a creat undeva imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi. Or lucrul acesta nu este adevărat.”

 

În Piața Victoriei este anunțat, în aceeași zi, Marșul Bucharest Pride, la ora 17,30. Inițial, PSD anunțase un miting pentru susținerea familiei tradiționale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22