Sebastian Vlădescu a garantat „parțial” cu lingouri de aur cauțiunea de un milion de euro

Redactia | 29.05.2018

Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor, s-a prezentat, marți, la DNA pentru declarații în dosarul în care este învinuit de două infracțiuni de luare de mită și trafic de influență în formă continuată.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cu această ocazie, Vlădescu le-a declarat jurnaliștilor că a achitat doar parțial cauțiunea de un milion de euro, stabilită de procurori în cazul său.

 

Pentru acoperirea cautiunii, politicianul a pus la dispozitia procurorilor mai multe inscrisuri, arata DNA intr-un comunicat de presa. Din acestea rezulta:

 

- consemnarea la o unitate bancara, la dispozitia DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei si 100.000 de euro;

- constituirea unei garantii reale mobiliare asupra unor lingouri de aur in cantitate totala de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro);

- constituirea unor garantii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro;

- constituirea unor garantii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate in mai multe conturi bancare pana la concurenta valorii cautiunii stabilite de procurori.

 

Pus sub control judiciar

 

Surse judiciare au explicat ca Vladescu a pus garantie si o parte din bunurile aflate deja sub sechestru asigurator pus de procurorii DIICOT in Dosarul Rompetrol II.

 

Procurorii DNA au dispus astazi fata de Vladescu masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile. "Inculpatului Vladescu Sebastian i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", arata procurorii DNA.

 

In 2 mai, DNA a anuntat ca procurorii au stabilit o cautiune de un milion de euro in cazul fostului ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, acuzat de luare de mita si trafic de influenta in forma continuata.

 

In acest dosar mai sunt cercetati si fostul parlamentar Cristian Boureanu, Ionut Costea, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor, dar si presedinte al EximBank, si Constantin Dascalu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Cautiunea trebuia achitata in zece zile, preciza DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22