Iohannis: Mitinguri ca PSD făceau doar comuniștii, ca să se autosusțină

Redactia | 30.05.2018

Mitingul din 9 iunie, anunțat de PSD-ALDE, este considerat de președintele Klaus Iohannis ca fiind „ciudat și puțin caraghios. (...) Astfel de manifestări am mai avut pe vremea comuniștilor”, a comentat el.

Pe aceeași temă

 

 

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri că mitingul anunțat de PSD-ALDE pentru 9 iunie îi aduce aminte de manifestările partidului comunist și a comentat că i se pare ciudat ca puterea să organizeze astfel de manifestări de susținere a propriei guvernări. ”Mi se pare ciudat și puțin caraghios”, a declarat președintele, conform Hotnews.ro

 

”Mi se pare o ciudățenie ca să nu folosesc alte clasificări. Un miting organizat de guvernanți ca să se autosusțină sau să se laude singuri, astfel de manifestări am mai avut pe vremea comuniștilor”, a răspuns Iohannis întrebat de jurnaliști cum comentează inițiativa PSD.

 

El a insistat că doar partidul comunist organiza astfel de manifestări în care promitea ”un viitor de aur”. ”Comuniştii au ştiut să organizeze tot felul de manifestări publice în care ni s-a asigurat un viitor de aur, în care ni s-a spus că Partidul Comunist Român este cel mai performant şi de fapt unicul partid din România. O astfel de manifestare mi-ar aminti doar de acele vremuri. Într-o democrație, guvernanții să pună mâna și să muncească, să rezolve problemele și să lase demonstrațiile opoziției și societății. Nu au ce manifesta cei de la putere. Mi se pare ciudat și puțin caraghios”, a conchis el.

 

După ce fusese anunțat inițial un miting pentru susținerea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea le-a transmis marți parlamentarilor PSD că vrea o manifestare populară împotriva abuzurilor din Justiție. De asemenea, și ALDE își va mobiliza electoratul pentru participare la manifestatie.

 

Șefii de organizații județene vor anunța la centru pe data de 31 mai ce efective vor putea mobiliza pentru mitingul din București. „Nu va fi un miting pentru susținerea premierului, ci unul împotriva abuzurilor comise de justiție”, le-ar fi spus Dragnea deputaților PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22