Tariceanu jubileaza:Presedintele trebuie s-o revoce.Se consolidează republica parlamentară

Redactia | 30.05.2018

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut miercuri că decizia Curții Constituționale a României privind revocarea șefei DNA marchează revenirea la ”normalitate”, care întărește poziția ministerului Justiției în relația instituțională cu Ministerul Public.

Pe aceeași temă

 

 

”CCR face să întărească poziția Executivului, a ministrului Justiției în ceea ce privește relația instituțională între Ministerul Justiției și Ministerul Public care funcționează în subordinea MJ, așa cum spune clar în lege. (...) Președintele nu are decât un rol solemn, de a da greutate și credibilitate numirii și revocării. Nu poate avea un rol decisiv nici în privința numirii, nici în privința revocării”, a declarat liderul ALDE.

 

El a mai spus că se bucură pentru că judecătorii CCR au lămurit lucruri care au creat confuzie. ”Decizia privind revocarea care este luată de ministrul justiției nu poate fi nicicum contrazisă de președinte. Președintele trebuie să dea curs cererii de revocare”, a mai subliniat el.

 

Tăriceanu a mai afirmat că prin decizia de azi CCR marchează ”revenirea la normalitate”, adăugând că șeful statului este obligat să respecte hotărârea.

 

El a reiterat acuzațiile la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care a spus că ar fi vinovată de ”grav derapaj de la normele statului de drept”. Liderul ALDE a comentat că Laura Codruța Kovesi, ”în disprețul legii, a vrut să transforme un obeictiv lăudabil- lupta anticorupție- într-o vânătoare de oameni politici”.

 

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit unor surse, judecătorii Curții Constituționale au stabilit că preşedintele este obligat să emită decretul de revocare a şefei DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22