Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Războiul taxelor vamale: Juncker anunță, în contrareplică, măsuri ale UE împotriva SUA
Dora Vulcan - - - -
2018-06-01
International
1

UE va lua contramasuri dupa ce SUA au decis sa nu prelungeasca exceptarea tarilor UE de la tarifele suplimentare la importurile de otel si aluminiu, a anuntat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (foto), relateaza site-ul agentiei Reuters.

 

 

 

"Aceasta este o zi proastă pentru comerţ. Vom prezenta acest conflict la OMC (Organizaţia Mondială a Comerţului) şi vom anunţat contramăsuri cât de curând", a declarat Juncker într-un discurs ţinut la Bruxelles, transmite Mediafax.

 

"Este complet inacceptabil ca o ţară să impună măsuri unilaterale atunci când este vorba de comerţ mondial", a adăugat acesta.

 

Statele Unite au anunţat joi seara că vor impune tarife la importurile de oţel şi aluminiu, refuzând să extindă exceptarea Uniunii Europene, Canadei şi a Mexicului.

 

Marea Britanie s-a declarat dezamăgită de această decizie.

 

 

 

Ministrul german al Finanţelor critică decizia SUA de a impune taxe vamale Uniunii Europene: UE va lua contramăsuri

 

 

 Ministrul german al Finanţelor a condamnat decizia Statelor Unite de a impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, caracterizând-o drept "greşită" şi "ilegală" şi afirmând că UE va lua contramăsuri, relatează site-ul agenţiei Dpa.

 

Tarifele au intrat în vigoare la miezul nopţii (04.00 GMT). Când preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune tarife suplimentare în luna martie, Uniunea Europeană, Mexicul şi Canada au primit o exceptare până la data de 1 iunie, însă preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că aceasta nu va fi tranformată într-o scutire permanentă.

 

"Aceasta nu este o zi bună pentru relaţiile trans-Atlantice", a declarat Scholz pentru reporteri, aflându-se în Canada, unde va discuta cu miniştrii de Finanţe din ţările membre G7.

 

Anunţul liderului de la Casa Albă a provocat un val de critici din partea ţărilor afectate, cât şi din partea unor membri ai Partidului Republican al Statelor Unite.

 

"Comisia Europeană a pregătit reacţii conform dreptului internaţional şi perioadelor de timp", a adăugat oficialul german.

 

"Decizia Statelor Unite de a iniţia unilateral tarifele este greşită. Din punctul meu de vedere este şi ilegală, avem reguli clare privind tarifele internaţionale. Această decizie reprezintă o încălcare a acelor reguli", a mai spus Scholz.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că noile tarife reprezintă o greşeală.

 

​Și guvernul mexican a anunțat represalii comerciale împotriva SUA, principalul său partener comercial.

 

"Mexicul va impune măsuri echivalente pentru diverse produse" printre care anumite tipuri de oțel, fructe și brânzeturi, a precizat, într-un comunicat, ministerul Economiei.

 

 

 

Background

 

Donald Trump a impus taxe vamale importurilor de oțel și aluminiu din UE, Mexic și Canada

 

Secretarul american al Comerțului, Wilbur Ross, a anunțat joi că Statele Unite vor aplica de vineri taxe vamale pentru oțelul și aluminiul importate din Uniunea Europeană, Mexic și Canada, scrie Reuters.

 

Statele Unite n-au mai prelungit exceptarea temporară acordată Uniunii Europene până joi, la miezul nopții, și vor introduce taxe de 25% pentru oțel și 10% pentru aluminiu.

 

Exceptarea acestor taxe este anulată și pentru Mexic și Canada, în condițiile în care renegocierea acordului de liber schimb Alena întârzie să ajungă la rezultate.

 

 

TAGS : sua taxe vamale ue mexic canada otel aluminiu
Comentarii
emil 2018-06-01
Trantorul asta nu stie ce vorbeste...SUA garanteaza otelarilor un salariu decent de minim 3000 dolari pe luna si nu platessc otelatii cu 600 de dolari pe luna precum statele UE..
Total 1 comments.
Mai multe din International
2964
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22