Dragnea îl amenință pe Iohannis cu suspendarea: dacă nu semnează, vom acționa în consecință

Dora Vulcan | 04.06.2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că aşteaptă ca decizia CCR privind revocarea şefei DNA să fie publicată în Monitorul Oficial, după care va acţiona ”în consecinţă”, atenţionând că social-democraţii nu vor fi de acord ”ca cineva să se plaseze deasupra legii sau a Constituţiei”.

Pe aceeași temă

 

 

”Noi nu avem o decizie a Curţii Constituţionale până la acest moment. Avem un comunicat. În momentul în care decizia CCR, care cuprinde şi dispozitivul şi motivarea, va fi publicată în Monitorul Oficial, o să aşteptăm să vedem ce face preşedintele şi vom decide şi vom acţiona în consecinţă. Nu vom fi de acord ca cineva, indiferent cine ar fi acela, să se plaseze deasupra legii sau a Constituţiei”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx al PSD, citat de Mediafax. 

 

El a mai spus că, în afara unor ”idei avansate” din partea unor colegi de partid, a văzut şi ”multe alte prostii fără margi în spaţiul public”.

 

”De exemplu, ideea năstruşnică a dlui Cioloş de a organiza un referendum pentru a se pune în discuţie o decizie a CCR. Am văzut un alt lider de partid, denunţătorul de serviciu, care spunea că deciziile Curţii nu sunt opozabile preşedintelui României. Am văzut şi alte susţineri, tot în registrul ăsta. Ce mi se pare mie foarte grav e că de aici poţi să tragi concluzia că aceşti oameni au o atitudine ca şi cum ar susţine ideea de dictatură în România. Când susţii că nişte decizii al CCR, care este unul din pilonii fundamentali ai statului de drept, nu trebuie să fie respectate, atunci sigur că democraţia te deranjează”, a mai spus Dragnea.

 

 

 

 PSD a decis ca mitingul să se desfăşoare în Piaţa Victoriei, sâmbătă, de la ora 20.00/ Dragnea: Va fi un miting împotriva abuzurilor. O putere subterană încearcă să paraziteze deciziile

 

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că mitingul împotriva abuzurilor va avea loc sâmbătă, ora 20.00, în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care "există o putere subterană care parazitează deciziile importante". Liderul social-democraţilor a precizat că la mitingul de susţinere vor participa sute de mii de oameni.

 

 

"Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi acre vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse", a declarat luni, după şedinţa PSD, Liviu Dragnea.

 

 

Mitingul organizat de PSD va avea loc sâmbătă, 9 iunie, începând cu ora 20.00, în Piaţa Victoriei.

 

 

Preşedintele PSD a mai afirmat că manifestarea sociala democraţilor nu se va suprapune cu mitingul LGBT care are loc în aceeaşi zonă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22