Teodorovici, la moţiunea simplă: susțin simplificarea și eficientizarea Codului fiscal

Dora Vulcan | 04.06.2018

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus luni, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, că va susţine fără reţinere orice modificare a Codului fiscal sau de procedură fiscală atât timp cât prin aceste modificări se poate aduce o îmbunătăţire, o eficientizare sau o relaxare în domeniul fiscalităţii.

Pe aceeași temă

 

 

 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni că dorește să promoveze o inițiativă legislativă care să limiteze intervențiile guvernului asupra codurilor fiscal și de procedură fiscală, în sensul în care executivul să aibă dreptul doar la „măsuri de simplificare și eficientizare”, nu și „de a adăuga”.

 

 

„(...) doresc să venim cu o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări. Cum? Printr-o prevedere clară în baza căreia modificările asupra celor două Coduri să poată fi delimitate din punct de vedere al competenţelor, doar Parlamentul să aibă dreptul de a adăuga, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare”, a spus Teodorovici, la dezbaterea moțiunii simple despre modificările la Codul Fiscal  din Camera Deputaților, citat de Hotnews.ro. 

 

Ministrul Finanțelor a mai spus că în această lună dorește să inițieze „o campanie amplă a celor două Coduri - Codul fiscal şi de procedură fiscală - articol cu articol, alături de toţi colegii din Senat, Camera Deputaţilor, din Comisiile parlamentare de specialitate şi de toţi actorii sau structurile şi organizaţiile reprezentative pentru mediul economic, pentru ca până în toamnă să venim cu un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22