Pregătiri ceaușiste pentru mitingul PSD: La 10 oameni, un steag, împărțiți pe detașamente

Redactia | 05.06.2018

Organizaţiile judeţene ale PSD au primit de la centru o listă de indicaţii pentru buna desfăşurare a mitingului de sâmbătă, 9 iunie, din Bucureşti, unde trebuie să vină îmbrăcați în alb, să se organizeze pe grupe și să fluture steaguri tricolore.

Pe aceeași temă

 

 

Conform unei adrese plecată de la organizaţia centrală a PSD, care circulă pe reţelele sociale, social-democraţii din teritoriu trebuie să respecte câteva reguli stricte, plecând de la respectarea sectoarelor din zona Pieţei Victoriei şi ajungând la îmbrăcămintea de culoare albă a participanţilor (de la brâu în sus).

Informaţia a fost distribuită şi pe pagina oficială de Facebook a PSD Constanţa. De asemenea, la fiecare 10 oameni trebuie să fie un steag tricolor, iar la 50 de oameni trebuie să fie o pancartă cu numele judeţului.

 

Toţi participanţii la miting trebuie să sosească în capitală până la ora 18.00, manifestaţia urmând să înceapă la ora 20.00. PSD se va organiza pe grupe formate din 10 oameni şi un şef, iar 40 de oameni vor forma un grup care va avea şi el un lider. Urmează detaşamentul alcătuit din 100 de oameni cu un şef de detaşament în frunte. Numele oamenilor şi telefoanele acestora trebuie trimise la organizaţia centrală din timp. Toţi şefii de organizaţii judeţene PSD trebuie să fie prezenţi vineri, la Bucureşti.

 

Liviu Dragnea a anuntat, luni, ca PSD face miting impotriva abuzurilor, pentru ca in Romania exista institutii care se afla sub teroare.

 

Backgound:

Anunțul oficial a fost făcut luni de către liderul PSD, Liviu Dragnea, care a spus că mitingul este împotriva abuzurilor, pentru că în România se află instituții care se află sub teroare:

 

"Un miting organizat impotriva abuzurilor care se intampla in Romania de mult timp, impotriva faptului ca democratia si statul de drept sunt afectate de cativa ani buni in Romania. Facem acest miting pentru a arata ca suntem decisi sa mergem pana la capat, pentru ca Romania sa fie o tara unde Constitutia sa fie respectata.

Ii asteptam pe toti care vor sa traiasca intr-o tara libera, in care sa nu mai fie institutii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriase, se pune problema ca o structura nelegitima, subterana, obscura sa paraziteze deciziile si sa influenteze intr-un mod ocult decizii importante, sa permita intruziuni neconstitutionale, sa permita ca cetateni romani, firme romanesti sa fie inchise, zeci, mii de destine sa fie distruse", a declarat Dragnea, luni, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD.

 

Dragnea n-a vrut să spună exact cine se face vinovat în opinia lui de aceste abuzuri și teroare, dar a promis că va nominaliza la miting instituțiile respective, pentru că este vorba despre „institutiile de forta”, care alcatuiesc „statul paralel”.

 

"In conditiile in care statul paralel si cei care fac parte din el au actionat cum au actionat in ultimii ani, orice cetatean sau firma s-au putut afla sub aceasta teroare", a continuat Dragnea.

 

Șeful PSD a mai spus că la miting vor veni „câteva sute de mii” de suporteri și că va spune atunci, ce are de spus.

 

Întrebat dacă SRI si DNA sunt institutiile la care a facut referire cand a spus ca se fac presiuni si abuzuri. "Nu numai ele, dar daca va spun totul acum nu mai veniti la miting. Ne intereseaza sa protejam Justitia. Ne interseaza ca judecatorii din Romania sa nu mai aiba niciun fel de influente", a raspuns liderul PSD.

 

Referitor la faptul ca mitingul PSD va avea loc la o zi dupa ce ICCJ se va pronunta in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Dragnea a spus ca cele doua lucruri nu trebuie asociate, pentru ca mitingul a fost decis cu mult timp in urma.

 

"Eu, cum am afirmat in permanenta, mi-am sustinut si imi sustin cu tarie nevinovatia mea si sper ca orice s-a discutat in timpul, pe parcursul procesului sa fi convins judecatorii ca sunt nevinovat", a mai afirmat Dragnea.

 

Pe 8 iunie, cu o zi inainte de marele miting, Inalta Curte ar trebui sa dea un prim verdict in procesul lui Dragnea privind angajarile fictive din Teleorman.

 

Liderul PSD a fost intrebat si despre planurile partidului in ce il priveste pe presedintele Klaus Iohannis, iar Dragnea a spus ca nu s-a discutat despre suspendare in PSD si ca se asteapta motivarea CCR.

 

"In momentul in care motivarea CCR va fi publicata in Monitorul Oficial, atunci o sa asteptam sa vedem ce face presedintele si vom decide in consecinta. Nu vom fi de acord ca cineva sa se plaseze deasupra Constitutiei", a precizat Dragnea.

 

Liderul PSD nu a ratat momentul si a atacat ideea fostului premier, Dacian Ciolos, de a organiza un referendum pentru justitie, pe care a numit-o nastrusnica, dar si declaratia lui Ludovic Orban care a afirmat ca decizia CCR nu trebuie respectata.

 

"Am vazut si multe alte prostii fara margini. De exemplu, ideea nastrusnica a domnului Ciolos de a se organiza un referendum pentru justitie. Sau, denuntatorul de serviciu spune ca decziile CCR nu sunt opozabile presedintelui. Mi se pare grav ca acesti oameni au atitudine ca si cum ar sustine ideea de dictatura in Romania. Cand spui ca deciziile CCR nu trebuie sa fie respectate, atunci sigura ca democratia te deranjeaza", a mai spus Dragnea.

 

Amintim ca, initial, se anuntase ca PSD va organiza in Bucuresti si resedintele de judet manifestari de amploare pentru sustinerea referendumului cerut de Coalitia pentru Familie, dar si pentru a-si demonstra suportul de care continua sa se bucure Guvernul Dancila, contestat atat in strada, cat si in Parlament.

 

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat la rândul ei că va participa la marele miting PSD, at fiind faptul ca este membru PSD si presedinte executiv.

 

"Nu este un miting pentru sustinerea mea, este un miting impotriva abuzurilor. (...) Sustinerea premierului este in Parlament", a spus premierul Dancila, intrebat cum comenteaza faptul ca se organizeaza un miting pentru sustinerea sa.

 

Intrebata cum comenteaza afirmatiile aprute in spatiul public potrivit carora comisarul european Corina Cretu ar fi un nume vehiculat pentru functia de prim-ministru, Dancila a spus: "Toti pot construi scenarii. Eu stiu ca avem o majoritate in Parlament, iar coalitia de guvernare ma sustine".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22