Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


George Soros îl acuză pe liderul partidului Liga din Italia că a fost finanțat de Moscova
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-05
International
3

Miliardarul american, George Soros, a declarat că este „foarte preocupat de influența Rusiei asupra Europei în general și asupra noului guvern italian”, acuzându-l pe Mateo Salvini, liderul Ligii, partid ce a obținut cel mai bun scor la alegeri că a fost finanțat de Moscova.

 

 

George Soros, care a fost invitat la Trento în ultima zi a Festivalului Economiei pentru a participa la o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene a ţinut un discurs în care l-a atacat direct pe Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului, proaspăt numit într-un un rol-cheie al guvernului Conte, dar a revenit şi la acuzațiile împotriva președintelui american.

 

„Nu știu dacă Salvini a fost finanțat de Moscova, însă opinia publică ar avea dreptul să știe“, a declarat Soros. Replica ministrului de Interne nu s-a lăsat aşteptată: „Nu am primit niciun ban, niciun euro sau rublă de la Rusia, consider că Putin este unul dintre cei mai buni oameni de stat și îmi este rușine că un speculant fără scrupule precum Soros este invitat să ţină discursuri în Italia”.

 

Soros a spus că este „foarte îngrijorat“ de simpatia şi apropierea care există între noul guvern al Italiei şi Rusia, reamintind că „întregul guvern italian este de acord cu asta”, având în vedere că ”au declarat că sunt în favoarea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei”. Putin, a adăugat Soros „caută să domine Europa, el nu vrea s-o distrugă, ci doar s-o exploateze pentru că are capacitate productivă, în timp ce economia Rusiei sub Putin poate doar să exploateze oamenii şi materiile prime”. Este „o amenințare puternică și sunt extrem de îngrijorat deoarece între Putin și Matteo Salvini există o relație strânsă”.

TAGS : george soros putin italia rusia liga matteo salvini
Comentarii
Florin 2018-06-20
Citez "Salvini, liderul Ligii, partid ce a obținut cel mai bun scor la alegeri că a fost finanțat de Moscova". Pai cu asemenea inceput de articol mi rusine sa citesc mai departe. Pai daca Lega a obtinut 17% si Movimento 5 stelle 32% cum mama masii Lega are cel mai hun scor in alegeri? Asemenea tampenii scad numarul cititorilor informati.
ion ion 2018-06-09
ei da ,in caz ca primea de la Soros era bine??
mike 2018-06-05
Este o relatie stransa strategica de multa vreme. Si Romano Prodi, fost sef al Comisiei UE a avut relatii stranse cu Rusia.
Italia fascista nu se dezminte.
Total 3 comments.
Mai multe din International
3131
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22