Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Negocierile Macron-Trump sunt ca un cârnat: Dacă ai ști cum e făcut, nu l-ai mai mânca
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-06
International
1

Președintele francez Emmanuel Macron a răspuns celor care îl întrebau in legatura cu informatiile privind termenii duri in care s-a desfasurat o convorbire telefonica cu Donald Trump, facand o paralela cu procesul de preparare a carnatilor: este mai bine sa nu stii ce se afla inauntru.

 

 

 

 

In timpul unei conferinte de presa comuna cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, Macron a fost intrebat in legatura cu o informatie difuzata de CNN conform careia o convorbire telefonica dintre liderul francez si Trump de saptamana trecuta a fost "teribila".

 

"Dupa cum ar spune Otto von Bismarck, daca am explica lumii cum sunt facuti carnatii, cel mai probabil lumea nu i-ar mai manca", a declarat Macron, citat de The Guardian.

 

"Asa ca imi place cand oamenii vad masa in forma sa finala, dar nu sunt convins ca un comentariu despre bucatarie ajuta atunci cand livrezi mancarea sau cand o mananci", a adaugat presedintele francez.

 

Un transcript de la presedintia franceza al convorbirii de saptamana trecuta arata ca Macron i-a transmis lui Trump ca decizia sa de a impune tarife exporturilor aliatilor este "ilegala" si "o greseala".

 

Casa Alba a comunicat ca discutia s-a concentrat pe piata de schimb si imigratie, fara sa ofere mai multe detalii.

 

"Macron a crezut ca va putea sa fie sincer, bazandu-se pe relatia cu Trump. Dar Trump nu poate suporta asemenea critici. A fost rau, teribil", a precizat o sursa neidentificata pentru CNN.

TAGS : emmanuel macron europa ordine multilaterala trump
Comentarii
emil 2018-06-06
Mai Laurentiu, nu toti producatorii de carnati lucreaza scarboas precum Macron iar Romania e scoasa din competitie dupa ce si-a autodistrus voit economia.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1621
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22