Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Legea închisorii de weekend și la domiciliu, aprobată. Beneficiază și unii corupți
Dora Vulcan - - - -
2018-06-06
Actualitate Interna
1

Legea care prevede detenție la domiciliu pentru pedepsele cu închisoare de până la un an și câte 20 de zile scăzute din pedeapsă pentru fiecare lucrare sau invenție a fost adoptată de Parlament.

 

 

 

Deputații au adoptat cu 181 de voturi pentru, 87 împotrivă și 4 abțineri controversatul proiect propus de UDMR și amendat de către PSD. Inițiativa legislativă modifică regimul închis, semideschis, deschis de detenție și introduce un regim de detenție la domiciliu pentru condamnările de până la un an de închisoare, inclusiv pentru cei condamnați pentru corupție, excepție făcând faptele cu violență, scrie Hotnews.ro.

 

O altă prevedere controversată a proiectului este scăderea a câte 20 de zile din pedeapsă pentru fiecare lucrare științifică sau invenție, față de 20 de zile indiferent de numărul acestora cum prevede legea în prezent.

 

Camera Deputaților este for decizional însă Opoziția a anunțat că va contesta proiectul la Curtea Constituțională.

 

Ce prevede legea:

 

Art.36.- (1) Regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani.

 

Art.37.- (1) Regimul semideschis se aplică iniţial persoanelor condamnate pentru fapte comise fără violenţă la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani, respectiv persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 3 ani pentru fapte comise cu violenţă.

 

La articolul 38, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

Art.38.- (1) Regimul deschis se aplică iniţial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă la pedeapsa închisorii de cel mult un an, respectiv pentru fapte comise fără violenţă la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 3 ani.

 

După art. 38, se introduce un nou articol, art. 38^1, cu următorul cuprins:

Art. 38^1

 

Regimul detenției la domiciliu

 

Art.38^1.- (1) În cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la un an executarea pedepsei se realizează prin detenție la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă.  

 

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracţiei minime obligatorii pentru liberarea condiţionată din pedeapsa iniţială a închisorii mai mare de un an.

 

 

TAGS : parlament lege adoptare detentie domiciliu
Comentarii
emil 2018-06-07
Hoţii patriei sunt cei mai aprigi disidenţi anti-moralitate si anti-integritate.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2060
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22