Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Sputnik, despre atacul lui Dragnea la NATO și UE: cea mai importantă declarație din carieră
Dora Vulcan - - - -
2018-06-11
Actualitate Interna
3

Publicația de casă a Kremlinului, scrie despre declarația făcută de Liviu Dragnea împotriva NATO și UE - pe care le-a acuzat că au finanțat sistemul odios al statului paralel și că trebuie să-și asume răspunderea pentru asta - că reprezintă cea mai importantă declarație din cariera de politician a șefului PSD.

 

 

 

Sputnik salută ”curajul” liderului PSD și spune că declarația sa ”fulminantă”  ”poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu "partenerii" — de fapt, cu stăpânii reali ai României” și consideră declarația sa ”fulminantă” un ”act de un curaj incredibil ” , ” cea mai importantă din cariera sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii”, scrie Sputnik din Republica Moldova în ediția sa de luni.

 

 

Context

 

 

Dragnea, atac la NATO și UE: au încurajat, ba au și finanțat sistemul odios al statului paralel

 

 

Președintele PSD Liviu Dragnea lansează acuzaţii extrem de grave la adresa partenerilor strategici ai României - NATO şi Uniunea Europeană, despre care spune că „au încurajat şi au finanţat” aşa-numitul „stat paralel”.

 

 

Şeful PSD a mai declarat duminică seara la Antena 3 că mitingul de sâmbătă a transmis un mesaj şi pentru oamenii de afaceri. 

 

 

 „Am vrut să arătăm și partenerilor noștri străini, pentru că după Revoluție, toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația, pentru că noi nu o știam...Venind din comunism, noi trebuia să învăţăm democraţia de la dumnealor. Eu zic ar trebui să își asume toți partenerii străini această responsabilitate: că au încurajat, ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel și acest sistem odios. Chiar l-au susținut public, în mai multe rânduri și ar trebui să-și asume asta, pentru că nu asta e democrația la ei acasă. La ei acasă nu-s protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiție la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, preluat de Digi 24.

 

 

„Cred că partenerii noştri trebuie să înţeleagă, pentru că s-a tot spus, eu am vorbit şi cu oficiali de la Comisia Europeană, am vorbit şi cu ambasadori, şi spuneau: domn'e, românii protestează. Am înţeles că protestează zece inşi, 20 de Mălin Bot şi aşa mai departe. Acum au venit, într-adevăr, câteva sute de români care au protestat şi noi am început acum această acţiune de protest dintr-un şir de acţiuni de protest care vor urma”, a mai spus liderul PSD.

 

 

Pe de altă parte, mitingul de sâmbătă a fost organizat „pentru a vedea și oamenii de afaceri, pentru a se trezi și a înțelege, că așa nu se mai poate, că este mult prea mult. Pentru a auzi și cei care s-au uitat la televizor, cei care au fost în piață despre sumele uriașe pe care statul român le-a cheltuit pe monitorizări, pe interceptări, pe filaje, ascultări. Niciun guvern normal la cap, niciun parlament normal la cap nu mai poate aloca sume mai mari, în condițiile în care aflăm că s-au făcut interceptări de zeci de ori mai mult decât în SUA, care sunt ținta nr.1 a terorismului mondial. Noi, cel puțin, nu o să mai facem asta. Sigur că finanțăm aceste structuri”, a mai spus președintele PSD.

 

 

 

 

 

TAGS : guvern psd dragnea atac nato ue acuzatii finantare stat paralel
Comentarii
Darie 2018-06-11
Încet-încet, se separă apele, iar la bâlbâiala cu „Reducem democrația..” nu o să mai râdem. Tare mi-e să nu ajungem să plângem la amintirea ei, da. Pur și simplu, vine o vreme când oamenii doresc răul pe Pământ. Când au mai fost procurorii amenițați pe față la o televiziune publică? Deci, băiatul ăsta se bazează pe ceva, de merge ostentativ și ca în brânză. Numai dacă ești orb nu vezi. La toată faza asta poporul român a fost incredibil de ușor. Iar cine s-a uitat atent, a înțeles și de ce respectiva istoria a fost cum a fost.
Camelian Propinatiu 2018-06-11
E curios că analiştii Sputnik n-au remarcat expresia "brigăzile albe"!
Nicola 2018-06-11
Dragnea == Dodon/dondown al României ! - sculă kremlineză...
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5960
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22