Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Condamnare în familia regală a Spaniei: cumnatul regelui, condamnat pentru corupție
Dora Vulcan - - - -
2018-06-12
International
1

Soțul infantei Cristina, cumnatul regelui Spaniei, a fost găsit vinovat de corupţie și deturnare de fonduri și a fost condamnat la aproape șase ani de închisoare cu executare. Sora monarhului spaniol fusese achitată anul trecut.

 

 

 

Fostul handbalist Inaki Urdangarin a pierdut apelul de la curtea supremă într-un proces care durează de ani de zile și a fost condamnat marți la 5 ani și 10 luni de închisoare. În primă instanță, cumnatul regelui spaniol a fost condamnat la șase ani și trei luni de înhisoare. Atunci, sora monarhului, infanta Cristina, a fost achitată, însă trebuie să plătească o amendă de 265.000 de euro. transmite Digi 24. 

 

Prejudiciul despre care se vorbește în acest proces este de 6 milioane de euro. Mai exact, infanta Cristina a fost acuzată, alături de soţul ei, de deturnare de fonduri publice printr-o organizaţie nonprofit.

 

A fost pentru prima dată când un membru al Casei Regale s-a așezat în banca acuzaților. Infanta a susţinut mereu că nu a ştiut nimic de deturnarea banilor şi, în pofida presiunilor familiei, a refuzat să divorţeze. Ea este căsătorită din 1997 cu fostul handbalist Inaki Urdangarin şi au patru copii.

 

În timpul procesului, infanta Cristina a Spaniei a rămas fără titlul de ducesă de Palma de Mallorca. Decizia a fost luată chiar de fratele ei, regele Felipe al VI-lea. Ea nu a fost prezentă, de altfel, la încoronarea ca rege a fratelui ei, în 2014.

TAGS : spania coruptie condamnare cumnat rege
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2018-06-12
Mezaliantele se termina de obicei asa. Cand un om s-a nascut intr-o familie regala, el trebuie sa fie in stare sa isi sacrifice pasiunea in favoarea ratiunii. Cand s-a maritat cu handbalistul, sora regelui spaniol s-a decazut singura din familia regala. S-o fi uitat prea mult la telenovele in adolescenta.
Total 1 comments.
Mai multe din International
5829
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22