Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Firea în război cu toată lumea: Angela Gheorghiu minte pentru că are probleme cu ANAF
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-12
Actualitate Interna
2

Gabriela Firea spune despre soprana Angela Gheorghiu că ar fi primit titlul de cetățean de onoare, dar s-a supărat și n-a participat la decernarea oficială pentru că nu i-au fost șterse niște datorii mai vechi către ANAF, așa cum ar fi solicitat.

 

 

 

Firea o acuza pe Angela Gheorghiu ca minte, ca ar fi refuzat sa primeasca titlul de cetatean de onoare: A primit titlul de cetatean de onoare, un onorariu de 145.000 euro si a cerut si stergerea unor taxe si impozite, a tinut să precizeze Firea într-un comunicat oficial al Primăriei Generale a muncipiului București.

   

În plus, primarul general al Capitalei informează că onorariul pentru concertul din Piața Constituției de anul trecut a fost de 145.000 euro și că intervenția pe lângă ANAF era imposibilă „neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme”.

 

Reamintim că Angela Gheorghiu a scris luni seară într-o postare pe Facebook că a refuzat cheia și titlul de cetățean de onoare oferite de primarul Gabriela Firea în două ocazii în 2017. ”Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de catre dumneavoastra si de aceea am refuzat”, scrie soprana pe Facebook.

 

Comunicatul oficial al Gabrielei Firea:

 

În legătură cu informaţiile apărute în presă, care citează afirmaţiile făcute de marea soprană Angela Gheorghiu, legate de distincţiile care i-au fost acordate, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

 

La propunerea Primarului General şi prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti în dată de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere şi recunoştinţa pentru promovarea Bucureştiului şi a României în lume.

 

Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înaltă distincţie, dar a şi mulţumit Primarului General şi Consiliului General pentru aceasta.

 

În dată de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piaţa Constituţiei din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului Bucureşti prin Arcub, pentru concertul susţinut de soprană Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA.

 

Referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetăţean de onoare şi a Cheii Oraşului Bucureşti, la solicitarea expresă a artistei, s-a convenit ca evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la data solicitată de doamna Angela Gheorghiu. Cu o seară înainte de eveniment, soprană a anunţat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie “din motive personale”, condiţionând participarea de soluţionarea unor probleme fiscale. Concret, artista a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcţia de Impozite şi Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ştergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentând impozite şi taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme.

 

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Bucureşti a fost şi rămâne deschisă colaborărilor cu artişti apreciaţi de publicul roman şi internaţional şi care înţeleg să respecte, la rândul lor, instituţiile statului român, dar şi pe cetăţenii acestui oraş.

TAGS : gabriela firea primarie bucuresti angela gheorghiu
Comentarii
Elena 2018-06-13
Aceasta "doamna" Firea este de o proasta crestere strigatoare la cer , incepand cu "si-ul" din prima propozitiune!
Lipsa totala de pricipii etice si morale( poate sa-si agate de gat o cruce mai mare decat dansa) razbate din momentul in care deschide gura si din tinuta-i trufasa ! Dansa nu cunoaste cuvintele "politete , respect , modestie , empatie , bun-simt" si auzind-o sau vazand-o , ai senzatia ca sta permanent cu kalasnicovul indreptat spre oricine face vreo referire negativa la adresa PSD-ului.
Daca ar avea putina minte si putina educate ar trebui sa-si dea seama ca singura se compromite in fata societatii.
Crede oare ca dansa a 'Pus coada la cireasa" in tara asta si "din spirit de patriotism" ne poate trage si pe noi la vale ?
NU doamna , nu putem decat sa ne revoltam si sa va compatimim !
Cunoasteti vorba aceea: "Mila mi de tine , dar de mine mi se rupe sufletul!"
emil 2018-06-12
Ce bulangioaica ordinara poti fi doamna...dupa ce ai murdarit succesul Simonei Halep de la Roland Garros acum terfelesti imaginea doamnei Angela Gheorghiu !
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
8029
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22