Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Toader: Iohannis creează un precedent periculos. Nimic despre atacul lui Dragnea la procurori
Dora Vulcan - - - -
2018-06-13
Actualitate Interna
1

Ar fi prima oară când un demnitar pune în discuție aplicarea Constituției și a unei decizii CCR, a susținut Tudorel Toader, miercuri dimineață, pentru Digi24. Ministrul Justiției a adăugat că „ce face președintele este cel mai periculos precedent”.

 

 

 Tudorel Toader a declarat miercuri dimineață că, în urma deciziei CCR privind revocarea șefei DNA, rolul Consiliului Superior al Magistraturii „nici n-a crescut, nici n-a scăzut”.

 

„Cu siguranță pot să vă spun că, în lunga mea experiență în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele azi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru că e pentru prima dată când un demnitar pune în discuție respectarea și aplicarea legii fundamentale, aplicarea și respectarea unei decizii CCR”, a susținut ministrul Justiției, intervievat de Digi 24. 

 

„Minstrul Justiției reprezintă o autoritate în sens constituțional, dar de data aceasta nerespectarea Constituției capătă dimensiunea unui diferend de rang constituțional între puterile statului și puterile statului urmează să caute soluția acestei nerespectări a deciziei”, a adăugat el.

 

Întrebat de reporterul Digi24 despre amenințarea făcută de Liviu Dragnea la adresa procurorilor, la mitingul PSD și la un post de televiziune, Tudorel Toader a declarat că nu comentează „ce declară alții, fie el și președintele republicii, care a devenit foarte cunoscător în ale dreptului constituțional”.

 

Despre acest lucru, Klaus Iohannis a vorbit în termeni duri: Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, văzând cum se trezeste un politician, care mai e și infractor, să se ducă la televizor și să amenințe acolo procurorii, după ce a convocat un miting mediocru antijustiție. Nu putem să lăsăm statul să intre într-o situație de incertitudine, că intrăm în derivă, și să ne trezim că în loc să consolidăm democrația românească noi, așa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunțăm la valori democratice.”

TAGS : justitie tudorel toader atac iohannis precedent periculos
Comentarii
Daniel 2018-06-13
acum Tudorele .... dupa toata "istoria asta" ma intreb ...cat de "originale" sunt lucrarile tale ca expert in justitie ...cand tu , nu ai putut prevedea ce era mai simplu : CCR poate da un verdict obligatoriu , dar nu are cadru legal Constitutional , de indicare a timpului limita de executare !!!( nu ai fost capabil , mai pe romaneste )
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1247
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22