Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Concesie majoră făcută de Iohannis: Vlase, apropiat al lui Dragnea, propus la șefia SIE
Dora Vulcan - - - -
2018-06-14
Actualitate Interna
2

Președintele României îl propune pe deputatul PSD Gabriel Vlase în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Klaus Iohannis a transmis o scrisoare în acest sens președinților celor două Camere ale Parlamentului. Gabriel Vlase este vicepreședinte al Camerei Deputaților şi membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță Naţională.

 

 

 

Vlase e una dintre numirile despre care s-a spus că vor fi făcute de PSD cât îl vor ține suspendat pe Iohannis și-și vor aranja apele după voia lor: demiterea lui Kovesi, a lui Horodniceanu, numirea lui Hăneală și alte mutări majore pentru consolidarea controlului asupra statului. Fost emul al lui Hrebenciuc, care a trecut de partea lui Dragnea atunci când acesta a strigat că Hrebenciuc și Tudose ar vrea să-i fure partidul, Vlase a fost recompensat cu funcția de vicepreședinte al PSD și cu cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților. El este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, A fost șef al comisiei de control al Serviciului de Informații Externe. Numele său apare în dosarul retrocedărilor în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc.

 

 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

 

 Liviu Dragnea se pregătea să îl acuze pe Iohannis că nu își exercita atribuțiile prezidențiale prin faptul că nu a nominalizat un șef al SIE de aproape doi ani. Această acuzație urma să se adăuge la lista pregătită de PSD pentru suspendarea lui Iohannis, scrie G4Media pentru a explica mutarea surprinzătoare a lui Iohannis. 

 

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, potrivit Agerpres.

 

El este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii, şi doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

 

În septembrie 2016, Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE

 

Vlase apare și în dosarul retrocedărilor în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc. „Deputatul Vlase Gabriel le oferă garanții celor doi inculpați (Adam și Sturdza – n.r.) că după dată de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urmă să se dea la contestația în anulare), va încerca să schimbe ‘starea de spirit’ a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure”, se arată în rechizitoriul DNA.  

TAGS : cotroceni sie propunere gabi vlase om dragnea concesie majora
Comentarii
Sin Dumitru 2018-06-14
Citez :”Denunțat pentru trafic de influență
Gabriel Vlase a fost promovat în politică de Viorel Hrebenciuc, care l-a ajutat să devină subprefect de Bacău (2001-2004). De altfe, numele lui Vlase a apărut în dosarul retrocedărilor, în care Hrebenciuc este trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Vlase l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza că va interveni pe lângă factori de decizie din județul Bacău pentru a-i facilita punerea în posesie asupra suprafețelor de pădure retrocedate ilegal. Discuția ar fi avut loc pe 6 august 2012, în cadrul unei întâlniri organizate la un hotel de deputatul Ioan Adam, prin intermediul deputatului de Brașov Constantin Niță. Din discuțiile purtate cu acea ocazie, dar și din denunțul formulat de Ioan Adam, anchetatorii au concluzionat că deputatul Gabriel Vlase trebuia să primească, în schimbul ajutorului său, o sumă de bani ce urma să fie virată prin intermediul unei societăți de topometrie.

În 2013, Gabriel Vlase a semnat o listă, împreună cu alți 13 colegi parlamentari PSD, prin care a vrut să îngreuneze deconspirarea turnătorilor la Securitate – vezi “Revista22” din mai 2013. Parlamentarii PSD au vrut să modifice articolul privind definiția colaboratului Securității, prin înlocuirea sintagmei „au vizat îngradirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului” cu aceea de „au lezat drepturile și libertățile fundamentale”. Prin această modificare CNSAS era obligat să se transforme în organ de anchetă și să facă investigații pentru a demonstra „lezarea”, sarcina practic imposibilă și în contradicție cu o altă decizie a CCR din 2008.”din ”România Liberă”
MIHAI 2 2018-06-14
Formidabil ce bine seamana cu GHITZA din BEOGRAD. Am un sentiment ca sunt luat la misto, dar ma mangai ca nu sunt singur.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2055
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22