Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Brigăzile Albe” ale lui Dragnea, după modelul „Brigăzilor Roșii” ale Italiei anilor 1970
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-14
Actualitate Interna
1

Mihai Bălan, judecător și membru CSM, a explicat că referirea lui Dragnea de la celebrul miting la „brigăzile albe” cu care „vom merge până la capăt” în România este o aluzie la „brigăzile roșii” de tristă aducere aminte din Italia anilor 1970.

 

 

 

„Brigăzile roșii” din Italia anilor 1970 era denumirea unei organizații teroriste de extremă stânga, brațul armat al partidului comunist, care șantaja, intimida și ucidea procurori, polițiști și judecători implicați în rezolvarea dosarelor politicienilor acuzați de fapte de corupție, precum și ale mafiei.

 

”Am observat în repetate rânduri că, ori de câte ori formulăm vreo critică la adresa celorlalte puteri sau în legătură cu legile justiţiei sau cu codurile cu privire la care suntem chemaţi să răspundem, se asociază această afirmaţie a noastră cu politicul şi se se spune că are caracter politic. Mie mi se pare extrem de grav să spui că într-o astfel de situaţie, dacă am reacţiona ca şi Consiliu pentru apărarea independenţei sistemului judiciar, ne-am angaja într-o discuţie politică.

 

Este vorba de nişte afirmaţii foarte grave care depăşesc acel limbaj, care din păcate, l-am acceptat prea mult şi se transformă în nişte ameninţări.

 

S-a facut o referire la niste brigăzi albe care vor merge pana la capăt. Poate pentru cei care erau prezenți la miting nu s-a înțeles foarte bine ce e cu aceste brigăzi alte, dar cei care au înțeles aluzia este vorba despre acele brigăzi roșii din Italia, care au acționat din 1970, o grupare teroristă care a avut ca principal obiect de activitate intimidarea și asasinarea judecătorilor, procurorilor, polițiștilor, care se ocupau de cazurile de corupție din Italia. Aceste afirmații cred că depășesc orice limită! Dacă nici acum CSM nu constată că s-a depășit orice limită și că ar trebui să revenim pe făgașul normal (...) cred că este foarte, foarte grav”, a declarat Mihai Bălan, în plenul CSM.

 

TAGS : csm liviu dragnea amenintare brigazile albe brigazile rosii terorism
Comentarii
emil 2018-06-14
E previzibil, Iohannis risca soarta lui Aldo Moro daca nu executa comanda brigazilor albe de a desfiinta sefa DNA.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1988
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22