Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fostul președinte al ÎCCJ spune că n-a semnat protocolul cu SRI pentru că era pensionat
Dora Vulcan - - - -
2018-06-18
Actualitate Interna
1

Fostul şef al Instanței supreme Nicolae Popa a declarat, luni, că nu a semnat protocolul dintre SRI, PG şi Înalta Curte, întrucât s-ar fi pensionat mai devreme.

 

 

 

”Nu am semnat un asemenea protocol. De altfel, vă rog să vă uitați, el este semnat pe 2 septembrie 2009, când eu plecasem deja de la Curte. Am vorbit cu doamna președinte Cristina Tarcea mai devreme și am rugat-o să mi-l păstreze și mie, să mă uit pe el şi să văd despre ce este vorba. Eu nu am negociat așa ceva cu nimeni, cât am stat la Curte, în niciun caz. La 1 septembrie 2009, când am împlinit 70 de ani, am plecat de la Înalta Curte. Toate formele de pensionare erau deja depuse la CSM. Protocolul este semnat, după cum se poate vedea, la 2 septembrie 2009. Nu m-am întors să semnez așa ceva! Nici nu am mai dat pe la Curte din clipa în care am plecat. Este ceva foarte curios și sper să clarific această situație. Nu știu ce fel de cooperări au avut cei din Parchete, dar, cu siguranță, un judecător nu are ce căuta să facă parte dintr-o asemenea ecuație. Chiar am să mă duc la Înalta Curte și am să consult și documentul, și înregistrările. Pentru mine este mai puțin explicabilă această situație. După cum am văzut la televizor, semnătura este a mea, dar nu vreau să fac deocamdată speculații și nici să dezbat manopere de altă natură”, a declarat Nicolae Popa, pentru Q Magazine.

 

Ceea ce uită fostul președinte al Curții Supreme este că presedintele Traian Basescu a semnat pentru eliberarea sa din functiile de judecator si de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin pensionare pe data de 14 septembrie 2009, nu în ziua în care el a împlinit 70 de ani (sursa). 

 

Actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că l-a invitat pe Nicolae Popa la discuţii pentru a lămuri problema. "Mi-a zis asta la telefon și l-am invitat la Curte să se uite pe el și să clarificăm lucrurile", a declarat Cristina Tarcea.

 

SRI a declasificat protocolul de cooperare între Serviciu și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Supremă. Documentul a fost publicat pe site-ul Serviciul Român de Informații. Pe document apare semnătura lui Popa. 

 

 

 

TAGS : curtea suprema nicolae popa protocol sri infirmare semnatura
Comentarii
MIHAI 2 2018-06-18
Domnu POPICU, asta e - ai facut-o, ai facut-o ! Ce sens are sa o dai cotita ?
Si eu am votat cu Basescu in 2004.
Cand nu deschidem ochii fiarele navalesc si inhata prada.
Cine sa ne apere daca noi insine nu ne-am evaluat propriile acte ?
Seful editurii care s-a bucurat de o plimbare cu avionul?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1687
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22