Fostul președinte al ÎCCJ spune că n-a semnat protocolul cu SRI pentru că era pensionat

Dora Vulcan | 18.06.2018

Fostul şef al Instanței supreme Nicolae Popa a declarat, luni, că nu a semnat protocolul dintre SRI, PG şi Înalta Curte, întrucât s-ar fi pensionat mai devreme.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Nu am semnat un asemenea protocol. De altfel, vă rog să vă uitați, el este semnat pe 2 septembrie 2009, când eu plecasem deja de la Curte. Am vorbit cu doamna președinte Cristina Tarcea mai devreme și am rugat-o să mi-l păstreze și mie, să mă uit pe el şi să văd despre ce este vorba. Eu nu am negociat așa ceva cu nimeni, cât am stat la Curte, în niciun caz. La 1 septembrie 2009, când am împlinit 70 de ani, am plecat de la Înalta Curte. Toate formele de pensionare erau deja depuse la CSM. Protocolul este semnat, după cum se poate vedea, la 2 septembrie 2009. Nu m-am întors să semnez așa ceva! Nici nu am mai dat pe la Curte din clipa în care am plecat. Este ceva foarte curios și sper să clarific această situație. Nu știu ce fel de cooperări au avut cei din Parchete, dar, cu siguranță, un judecător nu are ce căuta să facă parte dintr-o asemenea ecuație. Chiar am să mă duc la Înalta Curte și am să consult și documentul, și înregistrările. Pentru mine este mai puțin explicabilă această situație. După cum am văzut la televizor, semnătura este a mea, dar nu vreau să fac deocamdată speculații și nici să dezbat manopere de altă natură”, a declarat Nicolae Popa, pentru Q Magazine.

 

Ceea ce uită fostul președinte al Curții Supreme este că presedintele Traian Basescu a semnat pentru eliberarea sa din functiile de judecator si de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin pensionare pe data de 14 septembrie 2009, nu în ziua în care el a împlinit 70 de ani (sursa). 

 

Actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că l-a invitat pe Nicolae Popa la discuţii pentru a lămuri problema. "Mi-a zis asta la telefon și l-am invitat la Curte să se uite pe el și să clarificăm lucrurile", a declarat Cristina Tarcea.

 

SRI a declasificat protocolul de cooperare între Serviciu și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Supremă. Documentul a fost publicat pe site-ul Serviciul Român de Informații. Pe document apare semnătura lui Popa. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22