Procurorii avertizează: mii de dosare vor fi clasate după intrarea în vigoare a NCPP

Dora Vulcan | 19.06.2018

Un procuror de la un parchet de judecatorie din Capitala avertizează că, după intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală va avea de clasat circa 1.500 de dosare de la conducere fără permis sau sub influența alcoolului și drogurilor până la ucideri din culpă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"O sa fie dureros sa vad atata nedreptate pentru victime. Ce sa zic, atentie in trafic! Violuri, talharii, omoruri, coruptie... Aproape totul se va clasa", scrie un magistrat pe pagina sa de Facebook, citat de ziare.com. 

 

"Voi avea de clasat vreo 1.500 de dosare de conducere fara permis, sub influenta alcoolului sau drogurilor, ucideri din culpa, parasirea locului accidentului si altele. O sa fie simplu pentru mine. Voi pleca si eu la 16:00 de la munca, nu ma voi mai duce in weekend. Dar o sa fie dureros sa vad atata nedreptate pentru victime. Ce sa zic, atentie in trafic! Violuri, talharii, omoruri, coruptie... Aproape totul se va clasa pentru ca multe probe nu vor mai putea fi administrate, altele necesita timp (expertize) ", a spus magistratul pe pagina sa de Facebook.

 

La rândul ei, procurorul care-l investighează pe Dragnea, Alexandra Carmen Lăncrănjan, spune că autorii modificărilor probează lipsa culturii juridice atunci când au impresia să relaxează exigențele în materia urmăririi penală înlocuind probele cu indiciile temeinice, pentru că cele din urmă sunt inferioare celor dintâi. 

 

 

 Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedura Penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, dupa mai multe ore de dezbateri. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22