Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Augustin Lazăr critică modificările la Codul de procedură penală și anunță că va sesiza CCR
Dora Vulcan - - - -
2018-06-19
Actualitate Interna
0

Parchetul General critică modificările la Codul de Procedură Penală și anunță că va face o analiză ce va fi înaintată celor competenți să atace NCPP la Curtea Constituțională.

 

 

 

Procurorii sunt nemulțumiți de modalitatea în care au fost adoptate modificările și de faptul că au fost ignorate sugestiile venite din sistemul judiciar, fără o consultare și colaborare reală:

 

 

”Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observațiile și propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, fără a exista o consultare și o colaborare reală cu instituțiile judiciare învestite cu aplicarea legislației penale”, se spune într-un comunicat remis presei marți. 

 

 

”Având în vedere cele expuse anterior, la nivelul Ministerului Public este în curs de realizare o analiză a tuturor aspectelor de neconstituționalitate privind modificările aduse legislației penale, care va fi înaintată subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale”, se mai spune în comunicat Parchetului General. 

 

 Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedura Penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, dupa mai multe ore de dezbateri. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

TAGS : justitie tudorel toader parlament noul cod procedura penala adoptare parchetul general sesizare ccr
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1245
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22