Punctajul PSD:Ce trebuie să transmită răspândacii de partid la TV și în postările Facebook

Redactia | 20.06.2018

Schimbările aduse de PSD la Codul de Procedură Penală au generat tensiune în societate și pe rețelele de socializare. Vorbitorii PSD au fost învățați cum să abordeze problema la TV, dar și în postările de pe Facebook.

Pe aceeași temă

   

 

 

 

Iată ce a elaborat PSD în domeniul comunicării și cum trebuie vorbitorii să abordeze problema și ce să sublinieze. Mesaje scurte, cu idei redundante care se întipăresc ușor în mintea simpatizanților PSD, care le pot după aceea să le reproducă cu ușurință, dezvăluie Știripesurse.ro citând nota internă de partid.

 

”Deputații majorității au readus legalitatea și normalitatea în Codul de Procedură Penală (CPP). Modificările adoptate răspund imperativelor Curții Constituționale, CEDO, directivelor europene și respectării drepturilor fundamentale.

 

Isteria Opoziției, care reclamă că prin modificările CPP România că ar deveni un rai pentru infractori este doar propagandă de sorginte fascisto-bolșevică, după modelul cine nu e cu noi e împotriva noastră!

 

Dacian Cioloș atinge culmea ipocriziei cu mesajul său că ”Majoritatea PSD-ALDE a abuzat de drepturile oferite de democraţie, agresând Codul de procedură penală”. El vorbește, care a modificat nu mai puțin de 151 de articole ale CPP prin OUG, în 2016? De-o manieră absolut obscură, fără niciun strop de dezbatere și trasparență democratică?

 

Majoritatea PSD-ALDE a asigurat o dezbatere clară, consistentă, a CPP și a respectat deplin procedura democratică de adoptare. În noua variantă, CPP garantează respectarea drepturilor procesuale în concordanță cu rigorile europene în materie și pune capăt abuzurilor.

 

Bănuiala, suspiciunea sau propunerea rezonabilă au fost înlocuite cu sintagma probe sau indicii temeinice, în tot cuprinsul CPP.

 

Probele obținute nelegal nu pot fi folosite, fiind lovite de nulitate absolută.

 

În cursul urmăririi penale sau al judecății sunt permise comunicările  și furnizarea de informații din dosare, doar dacă sunt justificate de un interes public sau sunt în interesul descoperirii adevărului. Sunt interzise referirile publice la persoanele suspectate ca și cum ar fi condamnate... se transpune directiva europeană privind prezumția  de nevinovăție.

 

Exercitarea dreptului de a nu da nicio declarație nu poate fi utilizată împotriva suspectului sau inculpatului în nicio fază a procesului penal și nici nu poate constitui circumstanță agravantă.

 

Audierea unei persoane nu poate dura mai mult de 6 ore din 24.

 

O persoană nu poate avea mai multe calități de martor fără identitate reală și nici nu poate fi în același timp și martor amenințat și martor protejat în aceeași cauză...se elimină abuzurile de tip ”portocală”.

 

Convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate şi înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării(...) nu pot fi folosite sau ataşate la dosarul de urmărire penală....acest lucru nu înseamnă că nu pot sta la baza deschiderii unui nou dosar penal dacă se justifică!

 

Procurori DIICOT se situează în afara Constituției

 

Sub pretexte profesionale străvezii, procurorii DIICOT fac politică, nepermis și ilegal!

 

Este inadmisibil și neconstituțional ca procurorii DIICOT să organizeze acțiuni împotriva ministrului Justiției, care le este ierarhic superior. Acțiunea procurorilor DIICOT încalcă Codul Deontologic al Judecătorilor și Procurorilor.

 

Semnatarii scrisorii adresată președintelui Iohannis împotriva propunerii ministrului Justiției pentru șefia DIICOT au încălcat în mod flagrant Codul Deontologic al Judecătorilor și Procurorilor, care interzice comentarii publice ale magistraților cu privire la probitatea profesională a colegilor lor.

 

Codul deontologic al judecătorilor şi procurorirlor art. 9 alin. 2; judecătorii şi procurorii nu-și pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală  a colegilor lor.

 

Ministrul Justiției și-a exprimat deja regretul pentru faptul că s-au înscris doar două persoane la concursul pentru șefia DIICOT.

 

În condițiile în care actualul șef interimar, Daniel Horodniceanu, a exprimat poziții partizane din punct de vedere politic și a dat curs unor jocuri politice cum e și începerea cercetării penale în aberanta sesizare a lui Orban împotriva primului-ministru, ministrul Justiției nu putea sub nicio formă să opteze pentru menținerea în funcţie a actualului șef DIICOT.

 

Prin urmare, singura variantă rămasă era Felix Băncilă, care s-a prezentat la concurs.

 

Constestatarii acestuia nu au participat la concurs, dar pretind cu toții că actualul candidat este mai slab pregătit profesional decât ei.

 

Semnatarii scrisorii încalcă principiul ierarhic, adresându-se președintelui Iohannis, peste ministrul Justiției și sfidează chiar CSM și încrederea în această instituție prin faptul că pun la îndoială evaluarea pozitivă făcută în cazul propunerii ministrului pentru conducerea DIICOT.

 

Este însă evident că toate aceste evenimente, începând de la neprezentarea la concurs (în speranța că Horodniceanu va fi singurul candidat) și până la contestarea deciziei CSM și la scrisoarea adresată președintelui Iohannis, au drept țintă menținerea în funcție a actualului șef DIICOT.

 

Iohannis însă nu mai poate refuza propunerea făcută de ministrul Justiției, care a fost avizată favorabil de CSM. Dacă ar face acest lucru, nesocotind avizul consultativ al CSM, și-ar submina unul din principalele argumente pe care le-a invocat în cazul revocării șefei DNA (avizul negativ al CSM cu privire la cererea de revocare a ministrului).

 

România ca un stat în derivă!

 

Faptele, evenimentele de o gravitate fără precedent lăsate nesancționate, riscă să transforme România într-un stat  în disoluție.

 

Semnătura unui președinte al ÎCCJ este falsificată pe un document secret devastator și procurorul general nu face nimic.

 

Judecătorii ÎCCJ, prin protocol secret alături de lege, au devenit coechipieri/subalterni/informatori ai procurorilor și ofițerilor de informații. Semnatarul acestui protocol profund ilegal – fostul șef al SRI- continuă să reprezinte România ca ambasador în SUA.

 

Liderul Opoziție face oficial plângere penală cu acuzația de înaltă trădare la adresa premierului țării! Ilogic și absurd, SRI tace iar DIICOT – parchetul sesizat – se face că cercetează!

 

Procurorul șef DNA încalcă oficial și dovedit de 3 ori Constituția țării, instituția pe care o conduce comite grave abuzuri dovedite! Nici nu-și dă demisia, nici nu este demisă!

 

Curtea Constituțională decide și motivează că președintele țării trebuie să dea curs solicitării ministrului Justiției de revocare a procurorului șef DNA.... în loc să respecte de îndată unica autoritate de jurisdicție constituțională din România, președintele îi pune la îndoială decizia și anunță posibilitatea unor dezbateri publice.... iar Parlamentul ezită să reacționeze corespunzător!

 

Consilierul prezidențial pe probele de constituționalitate face presiuni asupra unui judecător al Curții Constituționale cu un posibil decret de revocare pe care președintele țării nu are niciun un temei legal să-l dea!

 

Acum procurori DIICOT contestă propunerea legitimă și legală a ministrului Justiției la șefia DIICOT.

 

Este un rezultat sinistru al influenței nefaste a ONG-urilor soroșiste, a intereselor și manipulărilor statului paralel care vrea cu orice chip să-și păstreze dominația, a decimării elitelor politice, economice și de afaceri românești în ultimii 10 ani! Toate acestea reunite de-a lungul vremii în jurul aceluiași numitor comun- președintele țării! Fostul sau actualul!

 

Se alege praful de principiul ”Unde-i lege nu-i tocmeală!”...România trebuie redresată urgent!”, se arată în punctajul PSD.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22