Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tăriceanu, despre cei 10 care au strigat in parlament: fasciști, așa începe totalitarismul
Dora Vulcan - - - -
2018-06-20
Actualitate Interna
4

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE, că protestul din Parlament a fost o manifestare de tip fascist şi a afirmat că regulamentul Senatului va fi modificat, astfel încât Parlamentul să nu fie transformat în ring de box.

 

 

 ”Aceste manifestări sunt manifestări de tip fascist. Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa. Şi comuniştii după război la fel s-au comportat, prin violenţă, să acapareze puterea. Atâta vreme cât eu sunt preşedinte al Senatului, vă spun că nu sunt dispus să închid ochii, să mă fac că nu văd şi să tolerez astfel de atitudini”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

 

El a mai spus că parlamentarii USR nu pot fi sancţionaţi pentru că le-au înlesnit protestatarilor accesul în Parlament, dar că el va cere modificarea Regulamentului Senatului.

 

”Accesul persoanelor străine nu poate fi interzis în Parlament şi nici nu vrem. Dar dacă aceste prevederi sunt folosite pentru a introduce în Parlament oameni al căror comportament este cel pe care l-am văzut, vom discuta să luăm nişte măsuri pentru a preveni pe viitor situaţii similiare. (...) Dacă USR asta înţelege prin politică, atunci va trebui să luăm nişte măsuri care să însemne anumite restricţionări, nu ale activităţii parlamentare, ci ale celor care au alte preocupări şi care sunt preocupări specifice străzii. Dacă vor să le importe în Parlament, eu vă spun că nu putem să transformăm Parlamentul din loc de dezbatere în loc de bătălie fizică, să-l transformăm în ring de box”, a mai spus preşedintele Senatului.

 

Tăriceanu a mai spus că protestul de miercuri, din Parlament, i-a adus aminte de manifestaţiile din 28 ianuarie 1990.

 

”Am retrăit pentru câteva minute ziua de 28 ianuarie 1990, când, la iniţiativa organizaţii de tineret ale partidelor istorice, PNL şi PNŢ, solicitasem să avem o întâlnire cu reprezentanţii noii puteri instalate, adică a FSN. Ne duceam la guvern. În Piaţa Victoriei, în faţa guvernului ne aştepta o contramanifestaţie organizată de FSN cu muncitori aduşi de la IMGB şi alte unităţi reprezentative ale economiei socialiste. Exact aceeaşi atmosferă de agresivitate dusă la extrem, de intoleranţă pe care am văzut-o atunci, am reîntâlnit-o azi promovată de USR şi simpantizanţii, membrii aduşi în parlament. Eu nu am crezut că în Parlament vom asista vreodată, eu cred că suntem caz unic - nici în Ucraina, unde se iau la bătaie în şedinţa de plen, nu am văzut aşa ceva. USR vrea să doboare noi şi noi recorduri triste pentru democraţie”, a mai afirmat Tăriceanu.

 

Un protest a avut loc, miercuri, în Palatul Parlamentului, în timp ce premierul Viorica Dăncilă ţinea un discurs despre stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019.

 

Parlamentarii USR au fost acuzaţi că lăsat protestatarii să intre în Parlament, deşi regulamentul intern nu permite acest lucru.

TAGS : parlament tariceanu proteste fascisti
Comentarii
Dobitoc ne-PSD-ist 2018-06-21
Repetent
Asistent
Incompetent
Isoscel 2018-06-20
Individul este idiot! O comapara animalul pe nu stiu ce tiitoatre a lui cu Fecioara Maria ! Cica, cei cativa protestari , "inarmati" cu pancarte si lozinci erau fascistii si IMGB-sitii pentru care el va da legi specilale ! Acest gunoi se comporta si vorbeste cas Ion Iliescu la adresa "golanilor" din "Piata Universitatii". Sper ca acest individ nu sa dispara din viata politica si a romanilor, dar sa-si petreaca in puscarie cativa ani din viata pentru prejudicile nationale grave pe care le provoaca sau la care este partas.
cetateanliber 2018-06-20
Ce sorici ai domnule Tariceanu! Rusine!!!!!
Mircea M. Cociu 2018-06-20
Flacaul asta a luat-o rau la vale!
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3009
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22