Jandarm filmat în timp ce folosea pe ascuns spray-ul cu piper împotriva protestatarilor pașnici

Dora Vulcan | 21.06.2018

O femeie a fost ridicată de un echipaj SMURD, aseară, de la protestul spontan din Piața Victoriei. Mai mulți manifestanți i-au acuzat pe jandarmi de exces de zel, pentru faptul că ar fi folosit spray-uri lacrimogene în mijlocul protestatarilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 În imaginile filmate de un manifestant se vede cum un jandarm agită un spray cu piper și îl folosește discret împotriva protestatarilor care se așezaseră pe jos, în Piața Victoriei. Imediat, oamenii încep să se alerteze între ei: „Au dat cu spray”, se aude unul dintre protestatari. Jandarmul ascunde apoi spray-ul în buzunar, relatează televiziunea Digi 24. 

 

 

O femeie a ajuns la spital, acuzând că a fost stropită cu spray lacrimogen în ochi și în gură.

 

 

 

 

 

Dovada filmată că Jandarmeria a folosit spray cu piper contra protestatarilor pașnici

 

„Demnitate+respect vs gaze lacrimogene. O colegă, voluntar la Platforma #Romania100, culcată la pământ cu gaze lacrimogene și bruscată, deși le spusese jandarmilor ca are orteză la genunchi”, scrie Platforma România100 pe Facebook, postând imagini video cu femeia stropită cu lacrimogene.

 

Pe pagina grupului civic „Corupția Ucide” a fost postat un video care surprinde momentul în care un jandarm scoate și folosește spray-ul lacrimogen asupra protestatarilor.

 

Opt persoane, printre care și Paul Arne Wagner, un jurnalist german stabilit de doi ani în România, au fost ridicate de jandarmi şi duse la Poliţie, pe motiv că au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, la protestul de miercuri seară față de modificarea Codului de procedură penală. El a povestit într-o postare pe Facebook prin ce a trecut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22