PNL şi USR au contestat la Curtea Constituțională modificarea Codului de procedură penală

Dora Vulcan | 21.06.2018

PNL şi USR au depus, joi, la Curtea Constituţională a României (CCR), sesizarea asupra proiectului de modificare a Codului de procedură penală.

Pe aceeași temă

 

 

 "PNL, împreună cu USR, sesizăm Curtea Constituţională a României privitor la legea de modificare a Codului de procedură penală. Această lege este o adevărată lege a favorizării infractorului pentru că prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE şi pe care le-au trecut prin vot nu veţi găsi nici măcar un amendament care să arate că se preocupă în vreun fel de protejarea drepturilor şi libertăţilor a intereselor legitime ale părţilor vătămate, ale tuturor cetăţenilor de bună credinţă", a anunțat deputatul liberal Ioan Cupşa la Parlament, citat de Agerpres. 

 

El a susţinut că în acest proiect există peste 50 de articole neconstituţionale, neclare, iar unele "aproape de necitit".

 

"În egală măsură, există texte normative care sunt contradictorii sau care vădesc un paralelism legislativ, care încalcă legea, care reglementează felul în care noi, cei de aici, din Parlament, să legiferăm", a arătat Cupşa.

 

Liberalul a mai susţinut că în modificările aduse Codului de procedură penală, majoritatea parlamentară a fost preocupată ca mijloacele de probă să fie tot mai greu de obţinut, astfel încât magistraţii să se poată pronunţa tot mai greu.

 

El a adăugat că modificările afectează şi normele de drept procedural.

 

"Nu putem vorbi de un proces echitabil în măsura în care doar drepturile şi libertăţile infractorului sunt vizate de aceste modificări şi nicidecum cele ale părţii vătămate, a părţii civile constituită în cauză", a spus Cupşa.

 

Liberalul şi-a exprimat încrederea că CCR va admite sesizarea de neconstituţionalitate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22