Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iordache și un consilier al lui Iohannis se întâlnesc cu membrii comisiei de la Veneția
Dora Vulcan - - - -
2018-06-21
Actualitate Interna
0

Consilierul președintelui Iohannis pe reformă instituțională, Bogdan Dima, si vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache se vor întâlni vineri, la București, cu membrii Comisiei de la Venetia, pentru discuții despre modificările făcute legilor Justiției.

 

 

 

 

Discutiile au loc dupa ce presedintele Klaus Iohannis a sesizat forul european pe modificarile legislative. La intalnire vor mai participa reprezentanti ai Ministerului Justitiei si ai Administratiei Prezidentiale. De asemenea, delegatia Comisiei de la Venetia, care a fost in Romania in perioada 11-12 iunie, va prezenta un raport, apoi se va da un aviz preliminar, scrie ziare.com. 

 

Potrivit agendei oficiale a Comisiei de la Venetia, Subcomisia asupra Justitiei va fi informata cu privire la acest punct in cadrul reuniunii sale din 21 iunie 2018.

 

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-a anuntat participarea pe site-ul Ministerului Justitiei, intre 21 si 23 iunie, la lucrarile Comisiei.

 

Potrivit listei de participanti la eveniment, afisata pe site-ul Comisiei de la Venetia, din partea Romaniei vor fi prezenti Tudorel Toader si Bogdan Aurescu. Invitati la acest eveniment mai sunt: Florin Iordache, Simina Tanasescu - consilier prezidential, Marieta Safta - secretar de stat in MJ si un interpret.

 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, in 2 mai, ca a decis sa trimita pachetul de legi ale justitiei la CCR si sa sesizeze Comisia de la Venetia.

 

Apoi, dupa ce CCR se va exprima asupra chestiunilor semnalate in sesizarea lui, seful statului va face o noua analiza si va decide atunci daca se impune o reexaminare.

 

 

 

TAGS : justitie tudorel toader legile justitiei comisie venetia
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
948
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22