Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Gabriel Oprea revine în politică și își ia înapoi UNPR-ul după eșecul fuziunii cu PMP
Dora Vulcan - - - -
2018-06-22
Actualitate Interna
2

Fostul vicepremier și președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, revine în politică și relansează partidul pe care l-a creat.

 

 

  „Gabriel Oprea, președintele fondator al UNPR și Ion Raducanu, președintele UNPR, vor susține declarații de presă sâmbătă, 23 iunie 2018, de la ora 12.00, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național”, arată un comunicat al UNPR transmis vineri redacțiilor.

 

De câteva luni, oamenii lui Gabriel Oprea încearcă să se reorganizeze după ce fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară, fondat de fostul președinte al României Traian Băsescu, a eșuat. În mai multe filiale ale UNPR au fost organizate alegeri. 

 

Cât despre revenirea pe scena politică a lui Gabriel Oprea, aceasta a fost, într-un fel, anunțată de mai bine de șase luni. „Domnul Oprea va reveni în politică, cu mai mult elan şi putere de muncă, din dorinţa de-a oferi o alternativă celor care sunt nemulţumiţi de situaţia politică şi economică actuală, din necesitatea de-a se găsi o formulă de echilibru în planul politic şi economic, în vederea asigurării unul climat favorabil de dezvoltare şi progres pentru România”, declara, în noiembrie anul trecut, Nuțu Fonta, secretar general al UNPR, citat de Digi 24. 

 

În urmă cu mai puțin de o lună, fostul vicepremier și ministru al Apărării a ieșit în spațiul public cu o declarație de Ziua reserviștilor militari. „Ca ministru al Apărării Naţionale, ca preşedinte al UNPR şi ca om care păstrează în suflet valorile fundamentale ale ostaşului român - onoarea, disciplina şi solidaritatea, am stabilit o relaţie strânsă cu rezerviştii militari, le-am cunoscut problemele şi i-am sprijinit cu cele mai bune soluţii. Am luptat, alături de colegii mei, cu toată hotărârea şi fermitatea, pentru ca rezerviştii militari să fie trataţi cu demnitatea şi respectul cuvenit şi nu voi înceta vreodată să fac acest lucru”, a scris Gabriel Oprea, în mesajul semnat „Cu nemărginit respect, Gabriel Oprea, preşedinte fondator al UNPR”.

 

Pe 2 mai, Oprea a fost trimis în judecată de DNA pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină care făcea parte din coloana sa oficială. Pe 8 iunie, Instanţa supremă a decis declinarea dosarului către Judecătoriei Sectorului 1 din Capital.

TAGS : unpr pmp esec fuziune gabriel oprea revenire
Comentarii
?????? 2018-06-23
Asta e politicianul ăla cu doctorat și cu "scrieri" despre "rolul persuadării" și căruia în ședințele de la PSD, din care s-a mai difuzat prin mass-meda, îi plăcea să folosească exprimarea "două în meclă și s-a teminat'' ?
?????? 2018-06-22
Remarcați totuși că, "de principiu", ăștia nu prea au voie să se implice în politică, probabil și datorită caracterului activităților pe care le desfășoară ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3084
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22