Șora: Dragi șobo, ne vedem la Girafă, în această seară și în toate serile când va fi nevoie

Redactia | 24.06.2018

Filozoful Mihai Șora invită oamenii la protestele de duminică seară în Piața Victoriei, printr-un mesaj pe Facebook, cu formula „dragi șobo”, preluând din discursul lui Dragnea, care i-a numit „șobolani” pe cei care protestează în stradă pentru independența justiției.

Pe aceeași temă

 

 

 

Șora spune că se anunță o vară fierbinte, dar istoria a arătat că din această ”încleștare” iese învingătoare lumina de la capătul tunelului, în cazul în care PSD nu fură și tunelul.

 

”Dragi șobo, ne vedem la Girafă: în această seară și în toate serile în care va fi nevoie. Se anunță o vară încărcată și fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheța la plus 30). În clipa de față, și noi, și ei stăm sub presiunea aceleiași coordonate: Timpul. Iar, din această încleștare, cum bine ne-a învățat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligența, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura și tunelul)”, a scris Șora, pe rețeaua de socializare.

 

Filosoful mai spune că protestele contează enorm, în condițiile în care ”supapele de siguranță” nu sunt prea multe.

 

 

Un nou protest este anunțat pentru duminică, începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei. Oamenii sunt chemați în stradă pentru a manifesta împotriva intenției PSD de a modifica legislația penală prin ordonanță de urgență: „Solidaritate! Hai în stradă! Cod ROȘU de OUG”

 

​„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiași actori, același tupeu de borfaș! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să "reînvie" fatidica OUG 13. (Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând) 

Ce vrea Dragnea acum: 

Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13. Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat joi 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu”, scriu cei de la „Corupția ucide”, pe Facebook, la descrierea evenimentului. 

 

Proteste sunt anunțate, de asemenea, în mai multe orașe din țară.

 

Un protest s-a desfășurat sâmbătă în Piața Victoriei, unde s-au adunat în jur de 2.000 de persoane care au manifestat împotriva coaliției PSD-ALDE și a unei noi "OUG 13" privind codurile penale.Oamenii au strigat ”Demisia!” și ”Anticipate!”

 

Peste 3.000 de clujeni au ieșit sâmbătă în stradă pentru a treia zi consecutiv de la condamnarea lui Liviu Dragnea. Protestatarii au cerut demisia guvernului și a lui Liviu Dragnea, dar și blocarea unei OUG privind codurile penale. În jur de 1.000 de persoane au mărșăluit și pe străzile din Sibiu, ajungând în fața casei președintelui unde au strigat ”Iohannis nu ceda! Sibiul e de partea ta!”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22