Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mircea Cărtărescu, avertisment: PSD a trecut linia roșie, ne putem aștepta la represalii
- - - -
2018-06-24
Actualitate Interna
3

Scriitorul Mircea Cărtărescu atrage atenţia că evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi critica dur actiunile PSD din ultima perioada.

=

 Limbajul folosit de Dragnea denota o politia de forta impotriva celor care i se opun, considera  scriitorul, care spune că nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: ”Deşteaptă-te, române!”

 

”Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roşie. El a-ncetat să mai fie un partid normal care duce o politică normală, devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potenţial dictator. E extrem de îngrijorător limbajul folosit de Liviu Dragnea şi de cei din jurul său, pentru că sugerează o politică de forţă care vizează oamenii”, a scris Mircea Cărtărescu duminică pe pagina sa de Facebook.

 

Scriitorul consideră că ”de-acum ne putem aştepta la represalii fizice împotriva personalităţilor oponente şi a protestatarilor, ca şi la o guvernare discreţionară, prin dictat”.

 

”Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi consecinţele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului. Sper într-un miracol de ultimă clipă care să evite inimaginabilul. Nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: «Deşteaptă-te, române!»”, afirmă Cărtărescu.

 

Un protest intitulat ”Cod roşu de OUG” are loc duminica seara in Piata Victoriei si in mai multe  orase din tara.

 

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

TAGS : mirce cartarescu proteste PSD dragnea represalii
Comentarii
MIHAI 2 2018-06-25
Cand esti acreditat ca
expert in LIMBA ROMANA
nu scrii ceva care suna asa :
// Pe 22 iunie PSD ... a-NCETAT SA MAI FIE UN PARTID NORMAL CARE DUCE O POLITICA NORMALA ...//.

Pentru ca romanii sunt pisikeri
si vor zice // Iote, domle, ca si Cartarescu a recunoscut
ca pana la 22 iunie 2018 PSD ul a fost un partid NORMAL - de ce au iesit aia in strada ? //

Sau , si mai rau // Iote , nene, ca si Cartarescu recunoaste
ca Ordonanta 13 din 2017
a fost o forma de politica NORMALA , ca era inainte de 22 iunie 2018 //

Cu neatentii din astea ratam Nobel dupa Nobel si ne trezim
ca la Bacalaureat tot Moromete e subiect.
emil 2018-06-25
De ce iubim haznaua, pentru ca e partia noastra !
buca 2018-06-25
dorim ca vechea securitate sa-si intre pe deplin si pe fata in atributii. dorim ca militienii sa devina mai activi si sa ne arda cu jordia indiferent daca gresim sau nu, ai ales nu, ca o actiune proactiva ptr nou stat multilateral pe careil vom dezvolata in urmatorii 40 ani sub comanda liderului, neinfricatului, unicului si celui mai potent (cred ca damele de la apaca sint fleasca) conducator suprem pe care il dorim cu totii si care in sf s-a decis sa se lupte indiferent de metode cu statele paralele (ca s-a ajuns la concluzia ca sint mai multe). iubite comandante, ordona trecerea prutului si sa ne unim vesinic cu fratii nostri devenit rusi din aceleasi considerente. impreuna o sa ne bucuram de fabuloasele victorii ale echipei super nationale de fotbal dupa 20 ani de la ultima echipa cu care ne-am mindrit. asteptam cu nerabdare, cu speranta, aceasta saptamina in care va insemna sf lumii asa cum il stim. multi vor fi eroi si multi vor fi victime dar ce mai conteaza, cit implinim visul si ne stapinim foamea.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3266
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22