Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Procurorii au găsit 33 de articole din codul de procedură penală neconstituționale
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-25
Actualitate Interna
1

Parchetul General anunță că a încheiat analiza modificărilor la codul de procedură penală și că au fost găsite 33 de articole care prezintă elemente de neconstituționalitate.

 

 

 

”Articolele de lege criticate se referă la aspecte esențiale ale procesului penal, respectiv: prezumția de nevinovăție; caracterul echitabil și termenul rezonabil al procesului penal; dreptul la apărare; drepturile persoanei vătămate; drepturile inculpatului; efectuarea unei anchete efective”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

 

”Principalele observații au în vedere încălcarea standardelor privind calitatea legilor referitoare la claritate, coerență și predictibilitate, nerespectarea exigențelor în materie de redactare legislativă consacrate de jurisprudența Curții Constituționale, afectarea principiilor securității juridice și a încrederii legitime în dispozițiile legii prin lipsa de rigurozitate a unor texte”, adaugă sursa citată.

 

 

TAGS : parchet codul de procedura penala
Comentarii
horatiu 2018-06-26
daca juristii de meserie spun asta , atunci ce sa spunem noi , nejuristii . intrebarea este cum au permis juristii sa se ocupe de aceste legi astfel de hahalere si de ce nu ii sanctioneaza drastic - sa nu mai indrazneasca veci sa repete acest cosmar
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
990
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22