Dragnea flutură din nou suspendarea lui Iohannis:Să înceteze bătaia de joc

Redactia | 25.06.2018

Liviu Dragnea amintește din nou despre suspendarea președintelui Iohannis după ce a fost nevoit să renunțe la modificarea Codurilor penale prin Ordonanță de urgență/

Pe aceeași temă

 

 

„Nu este exclusă (suspendarea - n.r.) pentru că deja a stat neconstituțional de mult și nepermis de mult. Jocul cu „hai să mai citim” este o bătaie de joc la adresa Curții Constituționale”, a declarat șeful PSD.

 

Întrebat cum comentează despre anunțul președintelui că va candida pentru al doilea mandat la Cotroceni, Dragnea a răspuns „mare surpriză”.

 

Declarația lui Dragnea privind decizia președintelui în privința șefei DNA vine după ce, tot luni, Tăriceanu a spus că Iohannis a avut ''destul de mult timp'' la dispoziţie pentru a da un răspuns. "Nu ştiu care este planul de comunicare şi modul în care îşi ia deciziile preşedintele, dar cred că în momentul de faţă a trecut destul de mult timp pentru ca o citire, aşa, aşezată şi profundă să dea posibilitatea ajungerii la concluzie", a afirmat Tăriceanu.

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat marțea tecută că amână cu cel puțin o săptămână o decizie privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR în acest sens. „Și această săptămână este dedicată cititului”, a declarat șeful statului. 

 

Liderii PSD l-au criticat pe Iohannis pentru amânarea semnării decretului de revocare a lui Kovesi, Liviu Dragnea invocând posibilitatea suspendării președintelui, dacă refuză să aplice decizia CCR în acest sens.

 

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a calificat drept "cel mai periculos precedent pentru statul de drept ceea ce preşedintele Iohannis face astăzi", adăugând că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22