Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Băsescu: Dacă Guvernul nu cade prin moțiune, bine ar fi să-l dați jos dumneavoastră
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-27
Actualitate Interna
3

Traian Băsescu a ținut un discurs plin de umor în care le-a cerut celor din coaliția aflată la putere să-și demită singuri Guvernul pentru că de la 1 ianuarie România preia președinția Consiliului UE: „V-o imaginați pe dna Dăncilă stând la aceeași masă cu cancelarii Austriei și Germaniei?”

 

 

Update: Premierul Dăncilă a ținut să-i răspundă lui Băsescu spunând că de la 1 ianuarie, la Consiliul Uniunii Europene, a cărui președinție o va deține pentru 6 luni România, ne va reprezenta președintele Iohannis: „Nu aveți încredere în el?” a întrebat ironic premierul.

Fostul președinte a ținut s-o pună la punct: „Doamna Dăncilă, la Consiliul Europei ne reprezintă Iohannis, la Consiliul UE ne reprezintă Guvernul. Măcar cu această informație să plecați din Parlamentul României”, i-a răspuns Băsescu.

 

Discursul lui Băsescu:

 

”Am să vă vorbesc despre viitorul apropiat, ceea ce explică nevoia ca acest Guvern să fie înlăturat.

 

Dacă nu cade prin moțiune, bine ar fi să îl dați jos dumneavoastră. De la 1 ianuarie România intră în TRIO, iar Viorica Dăncilă va sta la aceeași masă cu cancelarul Austriei și al Germaniei.

 

Credeți că dna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac și să discute problema Brexit? Dar despre proiectele strategice ale UE credeți că va putea aibă vreo idee?

 

Dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie 2019 intră tot Guvernul. După cum știți, Consiliul Uniunii Europene are 10 Consilii, care sunt conduse de miniștrii din Guvernul țării care asigură președinția.

 

Am să vă dau un exemplu: Consiliul UE pentru Transporturi. Cum va face față domnul Șova să vorbească despre problemele de infrastructură ale UE, din moment ce el nu a fost în stare să construiască un kilometru de autostradă în România.

 

Mai avem Consiliul Economic. Vi-l imaginați pe Dănuț Andrușcă în capul mesei cu toți miniștrii UE vorbind despre problemele economice ale Uniunii Europene.

 

Vă mai spun un Consiliu: Consiliul pe Educație. Cum credeți că îl va prezida ministrul ”pamblică”, când el nu este în stare să rezolve problemele din România.

 

Opoziției îi va fi foarte greu să treacă moțiunea de cenzură, poate doar cu salvatorul Ponta.

 

Stimați PSD-iști, dați-vă singuri Guvernul jos, că voi puteți să o faceți și puneți un Guvern cu care să nu ne facem de râs. O astfel de șansă vine o dată la 14 ani și dacă ne facem de râs acum, cu exemplarele din Guvern, așa vom rămâne timp de 14 ani”, a spus Traian Băsescu.

TAGS : moțiune dancila basescu
Comentarii
horatiu 2018-06-28
separat de trecut --- sigur asa este --- PSD ar trebui sa remedieze situatia - este o lasitate profunda din partea lor - pacat ...
lelitaioana 2018-06-28
basescu are priza la discursuri. as vrea sa-l avem presedinte, prim ministru si sa aiba si citeva ministere: justitie, militie printre altele.va pune biciul pe puturime.
emil 2018-06-27
Va bateti ca cainii pe ciolan...
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
8629
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22