Fostul șef ANAF, Serban Pop, condamnat la 5 ani de inchisoare, a fugit din țară

Redactia | 27.06.2018

Fostul șef ANAF Șerban Pop, condamnat la cinci ani de închisoare in dosarul Alinei Bica, a fost dat în urmărire națională. Fotografia acestuia si informatii despre motivul cautarii au fost postate pe site-ul Politiei Capitalei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Despre Șerban Pop există suspiciuni că ar fi părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței definitive. Astfel el se alătură listei de fugari de lux, pentru care probabil se va emite mandat de arestare internațional.

 

Alina Bica și Șerban Pop, condamnați definitiv marți în două dosare de corupție, au fost dați în urmărire generală de poliția română. Cei doi se alătură unei liste selecte de fugari celebri: Elena Udrea, Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghiță, Radu Mazăre, Marko Attila, Elan Schwartzenberg și Codruț Marta, scrie G4Media.ro.

 

Alina Bica, fosta şefă a parchetului specializat în combaterea crimei organizate şi a terorismului (DIICOT), a primit 4 ani de detenţie efectivă pentru favorizarea făptuitorului. Bica este însă fugită în Costa Rica, unde a solicitat azil politic, ca şi prietena ei, Elena Udrea. Fosta şefă a DIICOT este primul şef de mare parchet condamnat definitiv pentru corupţie.

 

Judecătorii Curții Supreme au decis marți condamnarea fostului şef al ANAF, Şerban Pop, la 5 ani de închisoare cu executare şi a lui Horia Simu la 4 ani de închisoare cu executare. Pop este primul şef ANAF condamnat definitiv pentru corupţie. Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Potrivit DNA, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 de euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22