După căderea moțiunii de cenzura, mii de protestari in fata Guvernului

Redactia | 27.06.2018

Cele câteva mii de oameni au protestat în Piața Victoriei după ce au aflat că moțiunea de cenzură a picat și Guvernul Dăncilă rămâne în funcție.

Pe aceeași temă

 

 

Sub slogane care le reaminteau celor din coaliție că sunt în „Casa Poporului, nu a infractorului”, manifestanții s-au pus în mișcare spre Palatul Victoria scandând „Demisia” și „Uniți, Salvăm, toată România”.

 

Update  Peste 5000 de oameni de oameni protesteaza în fața sediului Guvernului.

 

Update 20.14 - Oamenii striga "Solidaritate!", "Ne-ati unit" si "Rezistam, nu cedam!".

 

Update 20.00 - Se tine un moment de reculegere la Universitate. Dupa multimea scandeaza "Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor!" iar apoi "Pacat, pacat, de sangele varsat".

 

Update 19.45 - "Romania, trezeste-te", striga protestatarii. Masinile care trec pe langa ei ii claxoneaza in semn de solidaritate.


Sunt oameni din toate colturile tarii care au venit special astazi la Bucuresti sa protesteze. Unii au venit din Constanta, Galati, Ialomita, iar altii au parcurs distante si mai mari, venind de la Timisoara sau Deva. Oamenii spun ca daca ai au putut face atata drum, bucurestenii nu au nicio scuza sa nu participe la protest.



Update 19.20 - Protestatarii ii indeamna si pe altii sa li se alature pe traseul lor spre Guvern: "Veniti cu noi, va fura si pe voi!" si "Iesiti din casa, daca va pasa", scandeaza multimea.

 

Update 19.00 - Coloana aflata în marș are un banner uriaș chiar în deschidere pe care scrie „Constanța contează! Tara n-a votat hotia, voi nu sunteti Romania!". Pe un alt banner mare este scris mesajul "Fara penali!".

 

Un mesaj de incurajare vine de la fostul ministru tehnocrat al Sanatatii Vlad Voiculescu: "Indiferent de rezultatul motiunii de astazi, indiferent de mizeriile pe care va trebui sa le mai induram... viitorul este fara ei. Sa nu aveti nicio indoiala in legatura cu asta. Eu nu am", spune fostul ministru si posteaza si o fotografie cu o mamica ce a venit cu bebelusul la protest.

 

Update 18.50 - Protestatarii au plecat in mars spre Guvernul, dupa 8 ore in care au cerut demiterea Guvernului.  Vin sa se alature protestatarilor si parlamentarii USR, cu flori de floarea soarelui pe care le impart celor prezenti. Oamenii le multumesc si ii aplauda.

 

Update 18.45 - Parlamentarii liberali au venit printre protestatari, insa nu au fost primiti cu entuziasm: "Ce ati facut atatia ani?!".

 

La megafon se anunta ca motiunea a picat. Doar 166 de parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Dancila. Multimea huiduie si striga "tradatorii!", "Anticipate, asa nu se mai poate" si "Casa Poporului, nu a infractorului"

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22