Sociopol: De nervi, Dragnea și-a comandat sondaj cu două puncte în coasta lui Tăriceanu

Dora Vulcan | 28.06.2018

Sondajul Sociopol, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, apare la capitolul încredere cu doar două puncte procentuale în urma lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost comandat de liderul PSD și reprezintă o declarație de război la adresa liderului ALDE, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Pe aceeași temă

 

 

 De notat că sondajul a fost prezentat pe parcursul zilei de ieri la toate emisiunile de dezbateri de la Antena 3, în special informațiile referitoare la faptul că 45% dintre cei chestionați considera că Liviu Dragnea a fost condamnat politic și executat de statul paralel.

 

Potrivit surselor G4Media.ro, liderul ALDE s-a arătat deranjat de acest atac orchestrat de liderul PSD. Cifrele care îl pun pe Tăriceanu pe același plan de încredere cu Liviu Dragnea vin în contextul în care relațiile dintre cei doi lideri s-au răcit accentuat în ultimele luni. În plus, Tăriceanu a declarat că nu susține modificarea codurilor prin ordonanță de urgență sau prin asumarea răspunderii, așa cum și-ar fi dorit Dragnea. Liderul PSD ar fi deranjat de ambițiile politice ale liderului ALDE, care a început să se distanțeze de Dragnea mai ales după condamnarea încasată în dosarul angajărilor fictive.

 

Sociopol este deținut de Mirel Palada, fostul purtător de cuvât al lui Victor Ponta. Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 41%, PNL 20% și ALDE 12%. Remarcăm faptul că au crescut foarte mult Mișcarea România Împreună (7%), în timp ce Pro România a lui Victor Ponta a ajuns la (5%). Potrivit sondajelor reale însă, PSD a căzut la 32%, prăbușirea fiind accentuată în ultimele lui.

 

Potrivit sondajului Sociopol, la capitolul încredere în personalități politice, pe primul loc se plasează Raed Arafat cu 50%, urmează Gabriela Firea cu 25% iar pe locul trei Klaus Iohannis cu 24%. Urmează Laura Codruța Kovesi cu 19%, Călin Popescu Tăriceanu cu 17%, cu doar două puncte mai mult decât Liviu Dragnea, care are doar 15%. În același timp, liderul opoziției, Ludovic Orban are doar 8%.

 

În toate sondajele reale, încrederea lui Liviu Dragnea este de maxim 8%.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22