Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Bruxelles: Cei 28 de lideri ai Uniunii Europene au ajuns la un acord în problema migraţiei
Dora Vulcan - - - -
2018-06-29
International
0

Cei 28 de lideri ai Uniunii Europene au ajuns la un acord în dosarul migraţiei la sfârşitul nopţii, vineri în jurul orelor 04.30 (02.30 GMT), după un lung blocaj din partea Italiei care dorea angajamente concrete legate de gestionarea fluxului de migranţi, transmit Reuters și AFP.

 

 

 "Liderii UE28 au ajuns la un acord privind concluziile summitului, inclusiv migraţia", a anunţat pe Twitter preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de Agerpres. 

 

 

 

 

 

Italia a blocat anterior orice acord în cadrul summitului - care se referea, printre altele, la comerț și securitate, cu excepția cazului în care liderii UE acceptă să își îndeplinească cerintele privind gestionarea fluxului de migranți, scrie Reuters, preluată de Hotnews. ro. 

 

Cancelarul german, Angela Merkel, consideră că faptul că liderii UE au reușit să convină vineri asupra migrației reprezintă un semn bun, însă a recunoscut că statele membre rămân divizate.

 

"În general, după o discuție intensă cu privire la cea mai provocatoare temă pentru UE, și anume migrația, este un semn bun că am ajuns la un numitor comun. Încă mai avem multe eforturi de făcut", a spus Merkel.

 

Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că este mulțumit de înțelegerea privind migrația la care au ajuns liderii UE în zori de zi, adăugând că Roma ar decide ulterior dacă să găzduiască migranți.

 

"Suntem mulțumiți. A fost o negociere lungă, însă de astăzi Italia nu mai este singură", a spus Conte.

 

Acesta a enumerat elementele acordului, inclusiv posibilitatea înființării unor centre pentru migranți în țările UE, însă a precizat faptul că Italia nu a decis încă dacă un astfel de centru va exista și pe teritoriul țării sale.

TAGS : ue consiliu acord migratie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2605
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22