Gabriel Vlase a fost validat în comisia de specialitate pentru șefia SIE

Redactia | 02.07.2018

Gabriel Vlase a fost validat pentru șefia SIE de comisia de specialitate, cu un singur vot împotrivă. Propunerea înaintată de președintele Klaus Iohannis urmează să fie supusă votului plenului reunit al celor două Camere.

Pe aceeași temă

 

 

Întrebat de jurnaliști cum l-a convins pe Liviu Dragnea să-l susțină, Gabriel Vlase a răspuns ironic: ”Nu am convins pe nimeni, fiecare s-a convins în felul lui”.

 

În ceea ce privește obiectivele la conducerea SIE, Vlase a explicat că prioritățile sunt armonizarea legislației, dar și situația socială a angajaților SIE.

 

”Nu pot să spun că am obiective majore, în sensul că trebuie făcute schimbări radicale de a doua zi. Avem de realizat armonizarea legislației, pentru că au trecut 20 de ani de la elaborarea Legii 1, iar între timp România a devenit membru NATO și UE.

 

De asemenea, avem situațiile specifice din aparat, pentru că și acolo sunt probleme privind încadrarea și partea socială a angajaților SIE”, a precizat Vlase.

 

Înainte de începerea audierilor, senatorul PSD Şerban Nicolae, membru al comisiei, a declarat că Vlase a demonstrat că este bun în activitatea parlamentară "de mai multe ori, prin alegeri", însă funcţia de director al SIE este cu totul altă chestiune.

 

Întrebat dacă Gabriel Vlase este cel mai potrivit membru PSD pentru această funcţie, Şerban Nicolae a spus: "La noi toţi sunt buni, e greu să faci departajarea între colegi".

 

"Avem un clasament în care există doar locul 1 la PSD, de aia şi suntem pe primul loc în preferinţele electorale", a susţinut senatorul social-democrat.

 

Pe 14 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care a propus numirea lui Vlase la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

 

Cinci zile mai târziu, şeful statului afirma că pe acesta îl recomandă experienţa şi pregătirea, precizând că l-a nominalizat fără a avea o discuţie cu PSD.

 

Întrebat cum a ajuns la decizia de a-l propune pe Vlase la şefia SIE, Iohannis a răspuns: "Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili (...) ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. După finalizarea analizei l-am invitat pe domnul Vlase. I-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o şi în această fază suntem acum".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22