Viorica Dăncilă în cizme de cauciuc, dar fără barcă, a vizitat zonele calamitate

Redactia | 02.07.2018

Premierul Viorica Dăncilă, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, și cel al Transporturilor, Lucian Șova, au mers astăzi în zonele afectate de inundații.

Pe aceeași temă


 

 

Viorica Dăncilă a promis autorităților ajutor de la Guvern și a cerut o evaluare a pagubelor. 

 

Prezența noastră aici ne face să avem o idee față de ce s-a întâmplat la fața locului. Pentru noi primordial a fost să nu avem victime. Guvernul e implicat în mod direct. (..)  Sper să avem evaluările până joi și să aprobăm în ședința de Guvern de joi. Am vorbit și cu doamna comisar Corina Crețu, sper să accesăm Fondul de Solidarite, pentru că pagubele sunt foarte mari”, a declarat premierul. 

 

„(...) Vom face o evaluare din punct de vedere al localităților. Ne referim la locuințe, drumuri, căi de acces, agricultură, astfel încât sprijinul Guvernului să vină în toate aceste domenii. Avem fonduri. Vom vedea cum vom face ca să acoperim aceste pagube. Ba mai mult, am spus că vom apela și la Fondul de solidaritate, dar până când acest fond va ajunge în România, trebuie să punem la bătaie fondurile pe care le avem pentru ca oamenii să aibă un ajutor imediat. Fondul de solidaritate durează mai mult, oamenii vor ajutorul acum, nu peste jumătate de an”, a mai spus Dăncilă.

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Viorica Dăncilă, însoțită de mai mulți membri ai Cabinetului, se deplasează astăzi în mai multe zone afectate de inundații din județele Buzău, Bacău, Covasna, Brașov, pentru a evalua pagubele și a identifica cele mai rapide soluții de sprijinire a oamenilor și comunităților afectate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22