Paul Ionescu, consilierul lui Dragnea, audiat într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Dora Vulcan | 02.07.2018

Paul Ionescu, director la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor, a fost audiat luni dimineață la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Pe aceeași temă

 

 

Consilierul lui Liviu Dragnea, fost angajat la Niro Investement Group, a declarat la plecarea de la DIICOT că are calitatea de martor într-un dosar deschis anul trecut. Ar fi vorba despre un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. „Nu are nicio legătură nici cu zona politică, nici cu zona parlamentară. Este un dosar din viața privată”, a spus Paul Ionescu, citat de Digi 24. 

 

Paul Ionescu, consilierul lui Liviu Dragnea: „Într-un dosar deschis în 2017, care nu are legătură cu zona politică. Nu vă pot spune, vă rog să îi întrebați pe cei de la DIICOT. Nu are legătură nici cu zona politică, nici cu zona parlamentară, e un dosar din viața mea privată, având calitatea de martor.”

 

Paul Ionescu a stat aproape o oră și jumătate în biroul procurorilor de la DIICOT, ela fost citat în calitate de martor, se pare într-un dosar de spălare de bani, spun surse judiciare, citate de PRO TV.

 

Ar fi vorba despre mai multe societăși comerciale bănuite de aceste infracțiuni, însă Paul Ionescu nu a vrut să spună, cel puțin în fața jurnaliștilor, ce legătură are el cu persoanele citate în acest dosar, însă a ținut să precizeze că este vorba despre persoane care au legătură cu trecutul lui.

 

Paul Ionescu a ținut să menționeze că nu este o legătură politică între acest dosar și prezența lui la DIICOT, sugerând că nu este vorba despre dosarul pe care procurorii DIICOT îl instrumentează în legătură cu acțiuni de „înaltă trădare” în urma unei plângeri făcute de Ludovic Orban pe numele lui Liviu Dragnea și al Voricăi Dîncilă, dosar aflat în care se fac cercetări in rem, adică asupra faptelor nu asupra persoanelor. 

 

 

Ce arată despre trecutul său declarația sa de avere

 

Potrivit declarației de avere înregistrate în 13 iunie 2018, Paul Ionescu nu are în proprietate clădiri sau terenuri, dar deține un garaj în București cu suprafața de 13,91 metri pătrați. În schimb, el deține două mașini: un Renault Megane din 2002 și un Peugeot 508 din 2012. Totodată, Paul Ionescu are un credit la BRD contractat în 2017 și scandent în 2022 în valoare de 63.100 de lei.

 

El are un salariu anual de 67.300 de lei, adică peste 5.500 de lei lunar.

 

Pe de altă parte, într-o declarație de avere din 2015, Ionescu P. Paul Mihail a lucrat la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, scrie G4Media. El a încasat venituri salariale în anul fiscal anterior de la Niro Investement SA (13.949 RON), de la Fundația pentru Tineret a Municipiului București (3.600 RON), de la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (6.639 RON) și de la SC Caravelle SRL (327 de RON).

 

Omul de afaceri Nicolae Dumitru (zis Niro, proprietarul Niro Investment Group) a fost eliberat, în septembrie 2017, după ce a executat o parte din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare, primită pentru trafic de influenţă în dosarul „Microsoft”, decizia fiind definitivă.

 

captură foto PRO TV

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22