Protest masiv în Piața Victoriei după adoptarea Codului penal. Altercații cu jandarmii

Dora Vulcan | 04.07.2018

Un nou protest are loc in Piata Victoriei, unde s-au adunat circa 5000 de manifestanti, dupa votul din Camera Deputatilor dat Codului Penal. Oamenii cer demisia lui Liviu Dragnea, considerat primul beneficiar al modificarilor operate la CP. Intre protestatari si jandarmi au avut loc altercatii.

Pe aceeași temă

 

 

 

Scandarea zilei: ”Cât de javră poți să fii, ai furat de la copii”, transmite G4Media.

 

 

UPDATE - Huiduieli masive în Piața Victoriei. ”DNA să vină să vă ia”, ”Afară, afară cu trădărori de țară”, ”Iubirea de țară în stradă se măsoară”, ”Nu dați înapoi, venim peste voi”, ”Unica soluție, e o revoluție”, ”Fără supărare, Dragnea la-nchisoare”. Către jandarmi: ”Ce vrem noi, e și pentru voi”.  Oamenii scandează ”Nu mai vrem conducători repetenți și infractori”, ”Liviu Dragnea îți dorim, îți dorim tot neamul, să te duci la pușcărie tu și Tăriceanu”, ”La mulți ani, Liviule, îți urează străzile”

 

 

UPDATE - Peste 5.000 de oameni în Piața Victoriei. Noi îmbrânceli între protestatari și jandarmi. Lumea strigă ”Fără penali” și ”Hoții”.  O serie de scene violente au avut loc în Piața Victoriei. Mai mulți manifestanți au fost extrași din mulțime de jandarmi, după ce oamenii au aruncat cu apă și peturi în forțele de ordine.

 

 

UPDATE -  Lumea aruncă cu peturi și apă în jandarmi. Momente de tensiune maximă. Mulțimea vrea să ajunga în Guvern. Oamenii scandează: ”Jandarmeria apără hoția”

 

 

Câțiva manifestanți au încercat din nou sa desfacă gardurile, sute de jandarmi încearcă să îi oprească. Îmbrânceli între protestatari și forțele de ordine. Jandarmii fac apel la portavoce: ”Fără violență, respectați indicațiile forțelor de ordine!”

 

Protestatarii din Piața Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile si scandeaza ”Dragnea, nu uita, asta nu e țara ta!”

 

 

 

 

 

Au loc proteste similare la Iasi, Cluj si Timisoara

 

 

Apelul coruptia ucide

 

 „Hai în stradă! Hai să spunem Președintelui să nu își abandoneze rolul constituțional. Hai să spunem partidelor de opoziție să nu renunțe la luptă. Hai să spunem Curții Constituționale să își respecte menirea. Hai să spunem aliaților noștri din UE și NATO să continue să ne ajute. Hai să spunem magistraților că nu sunt singuri. Putem spune asta prin prezența noastră, putem contribui la stoparea acestor modificări odioase aduse codurilor penale. Depinde și de noi.

 

167 de slugi ai câtorva infractori au decis astăzi ca România să devină un cuib de hoți și de mafioți, o țară în care oamenii mor din cauza corupției, în care cetățenii sunt furați și umiliți prin abuzul de putere al politicienilor. Totuși, încă nu s-a terminat. La peste 1 an și jumătate de la începutul ofensivei împotriva justiției nimic nu s-a schimbat încă în legislația penală. La mai bine de 6 luni de la adoptarea legilor justiției, acestea nu au intrat în vigoare și au fost îmbunătățite substanțial față de forma inițială. Între timp, Dragnea a fost condamnat în primă instanță, iar sistemul de justiție a arătat că nu a renunțat la independență. Hai să cerem instituțiilor independente ale statului să nu renunțe, hai să le spunem că suntem alături de ei, că nu sunt singuri”, se arată în mesajul postat pe contul comunității Corupția Ucide.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22