Agentia Sputnik jubileaza dupa adoptarea Codului Penal: Evenimentul anului!

Redactia | 04.07.2018

Agenția guvernamentală de presă din Rusia, Sputnik, salută bucuroasă adoptarea modificărilor aduse de PSD și ALDE Codului penal.”Evenimentul anului: a trecut Codul Penal – emoții uriașe!”, a titrat publicația.

Pe aceeași temă

 

Agentia de propaganda rusa a sustinut de-a lungul timpului toate atacurile PSD la adresa justitie, teoria statului paralel si pozitiile antioccidentale, anti-NATO si UE ale politicienilor antioccidentale.

 

”În ciuda siguranței afișate de Coaliție, azi, în ziua votului la Codul Penal, lucrurile nu mai erau așa ce clare! Astfel, din cauza a 6 absențe din Coaliție — toate motivate — și a unor declarații contradictorii, minimul de 165 părea să nu se realizeze. Iar temerile s-au dovedit justificate! Codul Penal a fost la un pas să nu treacă. Dar, folosind și “achiziții” de ultimă oră (de la PMP) Coaliția a reuși să obțină minimul de votului”, acrie agenția din Rusia imediat dupa ce in Camera deputatilor s-a dat votul final  la Codul Penal, varianta PSD.

 

In 11 iunie, dupa mitingul PSD de la Bucuresti si declaratiile belicoase ale lui Dragnea, culminind cu cele impotriva NTO si UE acuzate ca au ”finantat statul paralele”, Sputnik il felicita pe liderul PSD.

 

”Liviu Dragnea provoacă un șoc pe scena politică— și se poate aprecia că va genera ecouri internaționale. Pe scurt, pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ acuză NATO și UE de finanțare a “statului paralel”.

 

”Declarația fulminantă survine la numai o zi după ce PSD, susținut de ALDE, au organizat un miting de mari proporții în Capitală, tema protestului fiind existența “statului paralel” — acel mecanism prin care se exercită presiuni și control asupra instituțiilor în afara cadrului democratic. Dar, și acel sistem care a distrus vieți, a trecut peste norme elementare ale democrației — de la viața privată, la independența magistraților — creând dezbinare și haos în țară”.

 

Sputnik continua afirmind ca declaratia lui  Dragnea poate constitui un ”punct de inflexiune” in relatiile cu ”stapinii reali ai Romaniei”

 

Ca un comentariu — această declarație a lui Liviu Dragnea poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu “partenerii” — de fapt, cu stăpânii reali ai României. Sincer, având în vedere situația complicată a lui Dragnea în justiție, declarația mi se pare un act de un curaj incredibil — un gest pe care l-aș fi imaginat în arsenalul lui Liviu Pleșoianu sau, cel mult, al lui Călin Tăriceanu. Nu, declarația nu aparţine vreunui politician mai rebel, unui analist sau jurnalist— ci șefului principalului partid român”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22