Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea către Hellvig: Edi, eşti de acord ca ofiţerii SRI să poată face cercetări penale?
Dora Vulcan - - - -
2018-07-05
Actualitate Interna
0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a întrebat public joi pe şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, dacă este sau nu de acord ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale.

 

 

 "Îl rog pe dl Hellvig, bunul meu prieten Hellvig: Edi, te întreb, eşti de acord ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale? Da sau nu? Aştept un răspuns în scris sau public sau pune-l pe dl purtător de cuvânt de la SRI. (...) Noi trebuie să ajungem în situaţia în care să vedem cu toţii pe toţi cei care au colaborat sau colaborează în continuare cu actuala sau cu fosta securitate", a declarat Dragnea, la Parlament, citat de Agerpres.

 

Întrebarea liderului PSD către şeful SRI, fără nicio legătură cu ce-a fost întrebat, a venit în contextul în care acesta a fost chestionat cum comentează protestele care au loc după adoptarea de către Parlament a noului Cod penal.

 

"Ce facem cu celelalte milioane de români care ne-au votat şi care ne susţin în continuare şi care au vrut să aibă un Parlament care să legifereze?

Pentru că nu legiferează nici Iohannis, nici parchetele, nici alte instituţii. Acest Parlament.

Sigur că este un deranj foarte mare că acest Parlament chiar vrea să respecte Constituţia şi rolul fundamental pe care îl are într-o democraţie. S-au făcut dezbateri, nu v-am auzit pe niciunul în 2016 că trebuiau să iasă oameni în stradă că s-a dat OUG de modificare a Codului penal. N-am auzit pe nimeni să spună "nu e dezbatere, de ce aşa pe repede înainte?" N-am auzit nici când s-a modificat prin OUG de către Cioloş şi Prună Codul de procedură penală prin care au legiferat ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale", a spus Dragnea într-un atac furibund, dezlânat și fără legătură cu întrebările care i-au fost puse. 

 

Este al treilea atac în două săptămâni pe care Dragnea îl lansează la adresa șefului SRI, remarcă G4Media.ro.

 

Pe 22 iunie, Dragnea declarase la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD că va rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis şi nici Eduard Hellvig. La acel moment, Comitetul Director al SRI a dat un comunicat de presă în care a arătat că Serviciul ”nu se implică în jocuri de putere”.

 

Dragnea l-a atacat pe Hellvig și pe 25 iunie. Întrebat de reporteri de ce a început să îl critice pe Hellvig, Dragnea a spus ”a cedat și el”. Dragnea nu a explicat în fața cui ar fi cedat Hellvig, dar cu câteva secunde mai devreme declarase că el le transmite tuturor că ”nu cedez în fața statului paralel”.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2313
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22