Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea crede că Vlase trebuia să depună jurământul pentru șefia SIE la Parlament
Dora Vulcan - - - -
2018-07-05
Actualitate Interna
2

Dragnea spune că nu a fost prezent la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a jurământului de către noul şef al SIE, Gabriel Vlase, pentru că nu a putut accepta invitaţia de la un preşedinte care nu respectă Constituţia. El crede că Vlase trebuia să depună jurământul la parlament.

 

 

 "Nu am acceptat invitaţia nici eu, nici domnul Tăriceanu. Nu aveam de ce să merg acolo să răspund la invitaţia unui preşedinte care nu respectă Constituţia, care atacă permanent partidul pe care îl conduc, nu are niciun fel de rezerve, care blochează activitatea Parlamentului, un preşedinte de la care nu simţim o dorinţă de colaborare instituţională - că nu e vorba de alte dorinţe.

Un preşedinte care girează plângeri penale împotriva primului-ministru, care îi spune premierului că e bine să-şi dea demisia şi să aibă grijă că e bine să facă ceea ce i s-a spus, care merge la discuţii despre programul financiar multianual şi nu discută nici cu primul-ministru, nici cu Parlamentul, nici Parlamentul nici premierul nu ştiu niciodată de ce merge undeva, ce vorbeşte acolo, ce angajamente verbale - că altfel nu le poate face - le face în numele statului român", a spus Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Parlament, citat de Agerpres.

 

În opinia sa, Gabriel Vlase ar fi trebuit să depună jurământul la Parlament.

 

"Şi am ajuns la concluzia că nu avem de ce să mergem acolo să fim parte dintr-o poză în care directorul SIE, care a fost votat de Parlamentul României aici, şi aici trebuie să depună jurământul, pentru că ăsta este forul suprem al acestei ţări, l-am votat, l-am susţinut, îi dorim succes în continuare, e suficient. Nu aveam de ce să mergem în această poză", a mai spus Dragnea. 

 

 

 

Gabriel Vlase, noul şef al SIE, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

 

 

Gabriel Vlase a depus, joi, la Palatul Cotroceni, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres. 

 

La ceremonie au mai participat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi gen. Silviu Predoiu.

 

Şeful statului i-a urat succes noului director al SIE. ''Sper să ajungeţi la concluzia că aţi făcut un pas corect acceptând'', i-a spus preşedintele lui Vlase.

 

Deputatul PSD Gabriel Vlase şi-a depus joi, la Biroul permanent, demisia din Parlament, după ce a fost numit şef al SIE. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat miercuri pe social-democratul Gabriel Vlase ca director al Serviciului.

 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe 13 iunie pe Gabriel Vlase pentru preluarea acestei funcţii.

 

Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE în septembrie 2016. Generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, a asigurat conducerea Serviciului începând cu 26 septembrie 2016.

 

*** Gabriel Vlase a absolvit în 1996 Institutul Politehnic Bucureşti, iar ulterior a urmat programul de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici - Institutul Naţional de Administraţie. În 2005, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare. Un an mai târziu a obţinut un MBA la Universitatea "Gheorghe Asachi" Iaşi, a absolvit Colegiul Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii şi a urmat programul pentru Înalţi Oficiali (SES), Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate - Garmisch, Partenkirchen, Germania.

 

În 2007, a obţinut o specializare în "Analiza şi rezolvarea conflictelor armate", Georgetown University, SUA, şi a absolvit cursurile postuniversitare la Institutul Diplomatic Român.

 

În 2010, Vlase a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

 

 

 

 

TAGS : cotroceni sie vlase juramant dragnea absenta atac iohannis
Comentarii
emil 2018-07-06
Parlamentul are prea multi golani ce murdaresc imaginea Romaniei.
Sergiu Simion 2018-07-05
Aceste comportamente bizare sunt straine si democratiei , si statului de drept . Dupa sfidarea Uniunii Europene si sfidarea USA , sfidarea de catre Dragnea si Tariceanu a presedintelui Johannis , de fapt a Constiutiei Romaniei ,avem o demonstratie clara a tacticilor specifice razboiului hibrid.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1366
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22